Nagyon pattanásos a bőröm, így naponta 3-szor arcot mosok tusfürdővel, amitől ki is szárad. Hámlik, szinte porzik. Van olyan hidratáló krém, amitől nem leszek még pattanásosabb? A zsíros bőrre való krém ilyen?
Ugye tudod, hogy a nem megfelelő arctisztítástól és a száraz, hámló, rosszul ápolt bőrtől is lehetnek a pattanásaid? Nem az a megoldás, hogy nem arcra való, agyonillatosított vacakkal szétszárítod a bőröd. Vegyél arctisztítót, tonikot, és vízhiányos, érzékeny bőrre való arckrémet, ezeket használd reggel és este. Sokat fog javítani a helyzeten, hidd el. Ha napközben kifényesedik az arcod, akkor használj blotting papírt (lehet van magyar neve is), csak rányomod az arcodra és felszívja a felesleges zsírt, nem lesz fényes, mindezt anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt és hámlana tőle.
És ha a bőröd túltette magát ezen a sokkos állapoton és már nem hámlik, akkor használj bőrradírt (hámló bőrre tilos!) heti 1-2 alkalommal.
A lényeg, hogy ne valami zsíros, nehéz krémet használj.
De ha ennyire problémás a bőröd, nem látatlanban kéne próbálkozni, kérd ki egy kozmetikus véleményét esetleg, vagy olvass utána a termékeknek a krémmánián, mert a valóság és a címkén ígért dolgok néha elég eltérőek, ne ronts tovább a helyzeteden. :)
Ha a szárazságra keresel megoldást, igazán kezdhetnéd azzal, hogy nem mosod tusfürdővel az arcod, mert nagyon nem tesz neki jót (a legtöbb tusfürdő csupa vegyi cuccból áll). Én is száraz bőrrel és pattanásokkal küszködöm egyébként és úgy vettem észre, hogy a zsíros bőrűeknek ajánlott krémek nem hidratálnak eléggé. Logikusan megközelítve a dolgot - aki zsíros bőrű, az nem fog zsíros termékeket használni, mert csak zsírosabb lesz a bőre, így az ilyen bőrtípusra ajánlott/kifejlesztett krémek olajmentesek és szerintem nem hidratálnak annyira,sőt (tapasztalataim szerint)szárítanak.
Pár krém: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!