Mit csináljak, ha csak vasalással szép a hajam?
Már gyerekkorom óta nagyon száraz hajam van.
Ha magától hagyom száradni, nagyon göndör lesz, de lelapul(pedig feltűzöm). Ha hajszárítózom, a hullámos és egyenes között van. Ráadásul az egész törött, száraz, mintha konnektorba nyúltam volna(hiába vágatom le, eltörik egyből). Megkérdeztem a fodrászt, mit ajánl rá, de Ő se tudott nagyon mit mondani, csak azt, hogy érdeklődjek a fodrászkellékesnél. Használtam olajos pakolást, tejes balzsamot, száraz hajra való balzsamot, kókuszos balzsamot...használok ilyen fújhatós hajvégápolót is. AMi nehezíti, hogy kténaponta kell mosnom, és már a második nap estéjére zsírosodik, harmadik nap meg már zsíros...
Minden második nap vasalom(kátnaponta mosom a hajamat), így vállalható. Azóta szépnek érzem magamat.
Mostmár ott tartok, hogy nem érdekel, hogy emiatt még jobban széttörik, legalább kinézek valahogy.
Mi lehet a megoldás? Így meg lekell már vágatni a szép hosszú hajamat, annyira széttört...
Komolyan, nem látok megoldást, mert a hajam miatt már csúnyának érzem magamat.
Ne vasald annyit, ritkíttasd ki, úgy könnyebb kezelni, szárítani. Ha szőkére van festve, az is nagyon sokat számít. Nekem attól nagyon száraz és fénytelen lett. Most barna, így fényes és selymes.
Hajszárítás előtt mindig kend be hajápoló olajjal, hajmosásnál használj sok balzsamot. Próbálgasd őket, hogy neked melyiktől lesz a legjobb. Vannak direkt rakoncátlan hajra valók, amitől puhább lesz.
Ha megszárítod utána be is fonhatod és hagyd úgy másnapig, akkor szép hullámos lesz és nem össze-vissza.
A vasalást meg hagy meg alkalmakra. Nem csak a szögegyenes haj a szép.
Miért lenne önképzavara attól, hogy nem tetszik neki a haja? Ha egyszer nem szép? Vagy olyan nincs is?
Nekem is csak vasalva áll valahogy, mert se nem egyenes, se nem hullámos. A fodrászom csinál végleges egyenesítést, az megoldaná a problémámat, de sajnos nagyon drága lenne, mert hosszú hajam van.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__bor-es-hajap..
Meg kéne tanulni kezelni a göndör hajad, ennél a kérdésnél egy van egy pár jó tanács, főleg a videó. Elég szomorú, hogy a fodrászod "nem tud mit kezdeni" a helyzettel... Balzsamból töredezés ellenit vegyél, de a göndör haj titka a hajhab és a diffúzoros hajszárító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!