Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Lehet használni a kamillateát...

Lehet használni a kamillateát hajszőkítőként? Hogyan?

Figyelt kérdés
Egy újságban olvastam erről, kíváncsi lennék véleményekre, hogy mennyire vált be, nem káros-e a hajnak, hogyan kell használni, stb.

2014. febr. 20. 17:32
 1/4 anonim ***** válasza:
lehet csak semmit nem ér, ahogy a citromlé sem és a szódabikaróna sem.
2014. febr. 20. 17:43
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
Szőke hajat fényesebbé teszi, kb ennyi. Barna hajból mondjuk nem fog szőkét csinálni.
2014. febr. 20. 18:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szőkésbarna hajam van, próbáltam már a kamillateát. Önmagában nem tapasztaltam, hogy szőkítene. Fényesebb lett tőle a hajam, de nem volt szőkébb.

Azt kell tudni az ilyen házi hajszőkítős praktikákról, hogy alig használnak, inkább csak kiemelik a szőkés hajszínt. Természetesen azért meg lehet próbálni, hátha neked beválik. Nekem több módszer együttesen segített egy kicsit.

Én ezt csináltam: főztem kb. fél liternyi kamillateát (1 filtert jól kiáztattam). Hagytam, hogy kellemesen melegre hűljön és adtam hozzá egy evőkanálnyi mézet, majd a végén, mikor már langyos volt egy fél citromot kifacsartam és átszűrve hozzáöntöttem (azért kell átszűrni, hogy a darabkák ne ragadjanak a hajadba - viszont a citrom hatásosabb, mint a bolti citromlé). Ezt összekevertem, és hajmosás, balzsamozás után, legutolsó lépésként ezzel öblítettem át a hajam. Két lépésben, fele-fele arányban. Az első adagot belemaszíroztam kicsit a hajamba, a másodikkal csak leöblítettem.

Jelentősen nem károsítja a hajat, bár a citrom kicsit szárít, de ez nem észrevehető, hiszen a méz pedig hidratál, így a kettő kiegyenlíti egymást. :)

2014. febr. 20. 18:52
 4/4 anonim ***** válasza:
tudom,későn írok,de én 3 hónapja kezdtem el,igazából nem rendszeresen,mert néha nem jut rá időm,de citromlét rakok a hajamra és hagyom h megszáradjon,és világosabb lett!mondjuk sok idő kell hozzá,de már volt olyan ismerősöm aki megemlítette,h világosodott:)bár jó,ha néha néha felraksz egy hidratáló,olívaolajos pakolást,mivel szörnyen szárít és különben hullani fog a hajad
2014. máj. 17. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!