Hennáról vélemények? Első hajfestés. Pozitív és negatív tapasztalat is érdekel.
Ha indigót nem használsz, és csak a natúr henna port, amiben nincs hozzáadott vegyszer, akkor egyáltalán nem károsítja a hajad, és később ha akarod, visszatérhetsz kémiai hajfestékre is. Persze vörös hajszínt nem könnyű eltüntetni, de ez bármilyen festékre igaz, teljesen mindegy, hogy növényi vagy kémiai. Egyáltalán nem tartom macerásnak, és az sem igaz, hogy 4-5 órát, vagy akár egy éjszakát kell a hajon hagyni. Én is sötétszőkéből festettem vörösre, és általában max. 1,5 órát van a hajamon, tovább nem is kell. Az sem igaz, hogy büdös, szénára, száraz fűre emlékeztető illata van, ezt talán a városban nevelkedett emberek tartják kellemetlennek, akik először éreznek ilyet.
A legelső festés általában nem látszik annyira, ne ijedj meg, ha nem lesz elég intenzív. De második festéskor már az első festés rétegére rátapadva jobb lett nálam az eredmény.
Ilyen volt a természetes színem: [link]
És ilyen most, natúr vörös hennától: [link]
Érdekes még, hogy mesterséges fényben nem látszik annyira vörösnek, de természetes fényben, vagy megvilágításban nagyon intenzív vörös a hajam. Én szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!