Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A borotválástól megerősödik a...

A borotválástól megerősödik a szőr?

Figyelt kérdés
A borotválástól vagy az epilálástól erősödik meg? Milyen jó epilátrort tudtok ajánlani? (még kezdő vagyok a témában)

2014. jan. 29. 20:22
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
41%
a borotválástól igen, az epilátortól ugyanolyan marad picit ritkul/vékonyodik :) nekem philips van :)
2014. jan. 29. 20:29
 2/22 anonim ***** válasza:
79%
Értsétek már meg, hogy a borotválástól nem erősödik a szőr, csak a borotva ferdén vágja el, ezért érződik szúrósnak. Ha megfigyelsz egy szőrszálat látod, hogy elvékonyodik, elszőkül a vége.
2014. jan. 29. 20:39
 3/22 anonim ***** válasza:
39%
a csudákat.. nekem is a lábamon tök erős lett, előtte nem volt olyan, utána kezdtem epilálni és ugy picit ritkult... de még most is elég erős... meg a hónaljamon ott azzal csinálom... na nehogy azt mond hogy ilyen vastag egy hónaljszőr alapból..
2014. jan. 29. 20:41
 4/22 anonim ***** válasza:
52%
Nekem a lábamon alapból is erős,sötét a szőr,ott nem látom,hogy erősödne,viszont a lábujjaimon olyan szőkés pihe jellegű szőrök voltak és elkezdtem borotválni.Most már ott is erős,fekete lett. Tehát nálam az erős szőr változatlan maradt,de a pihés igencsak megerősödött.
2014. jan. 29. 21:11
 5/22 anonim ***** válasza:
63%
teljesen igazad van 4.! :D
2014. jan. 29. 21:55
 6/22 anonim ***** válasza:
52%
Második. Az erősödés alatt pont ezt érjük. Nem vékonyodik el, sűrűbbnek látszik és még bök is. Szerinted mégis mit jelent az erősödé szó? :D
2014. jan. 29. 22:08
 7/22 anonim ***** válasza:
ja, amúgy :D
2014. jan. 29. 22:11
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem erősödik tőle, ez csak tévhit. Miért erősödne?? A szőr maga halott, az "élő" része a bőr alatt található tüsző, amit nem befolyásol, hogy kívülről milyen hosszúságúra hagyod. Ennyi erővel párszor leborotválom a hajam, és máris dús oroszlánsörényem lesz? Ez nem így működik. Erősebbnek tűnik, mert nem kitépi, hanem elvágja a szőrt, így ez a "vastag" töve nő tovább. Egy idő után elvékonyodna az is. A másik oka pedig az, hogy sokan a serdülőkor tájékán kezdenek el szőrteleníteni, amikor amúgy is megerősödik a szőrzet.

Persze most jön majd mindenki, hogy de ő 40 évesen borotvált életében először, és egy szál szőr helyére 5 fa nőtt vissza, de semmilyen tudományos kutatás nem támasztja alá, hogy a borotválás erősítené a szőrzetet.

2014. jan. 29. 22:14
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Ezt az origon találtam: [link]

"A borotválás esetleges haj- és szőrszálerősítő hatását a kutatók már régóta vizsgálják, de tudományos bizonyítékot nem találtak ennek alátámasztására: már egy 1928-ban közzétett tanulmány is arról számolt be, hogy a borotválás semmilyen hatással nincs a szőrszálak textúrájára, növekedési sebességére vagy színére. Évtizedekkel később, sokkal modernebb vizsgálati módszerek alkalmazásával sem sikerült összefüggést találni a borotva és a szőrszálak erősödése között: egy 1970-es tanulmány is azt állapította meg, hogy nem nő az adott területen lévő szőrszálak vastagsága és össztömege, illetve nem gyorsul a növekedés üteme a borotválás hatására."

Ha nem hinnél az origonak: [link]

Ha pedig esetleg tudományos közlemények is érdekelnének:

[link]

[link]

[link]

Ha nem lenne elég, akkor a további keresést már rád bízom.

2014. jan. 29. 22:17
 10/22 anonim ***** válasza:
13%
attól még hogy a kutatások azt mondják, én a saját szememmel látom hogy milyen lesz... és erősebb!
2014. jan. 29. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!