Ti hogy szoktatok hajat mosni?
Bevizezés, samponozás, leöblítés. Ez még egyszer.
Balzsamozás, kifésülés, rajtahagyom pár percig, leöblítés.
Betekerem törölközővel. Mielőtt megszárítom, bekenem hajvégápoló olajjal.
A sampont hígítva használom (az oka nem a spórolás, ugyanannyi fogy így is, hanem kímélőbb a fejbőrnek, mint töményen).
Általában 3-szor samponozok (ennyi kell, hogy az SLS- és szilkikonmentes felhabozzon). Csak a fejbőrt masszírozom, a hajam hosszát külön nem mosom, annak elég a lecsurgó samponos víz (így kevésbé szárad ki).
Ezután jön a balzsam. A fejbőrre nem teszek, csak a haj hosszára. 5 percig hagyom, majd jól kiöblítem.
Utolsó lépés: kb. 1 dl almaecetet 1:5 arányban vízzel hígítok, ezzel öblítek a fejbőrt átmasszírozva (lemossa a maradék sampont, balzsamot is és fényes lesz a haj tőle).
(Ezt már nem öblítem le vízzel, egyáltalán nem lesz ecetszagú, ha megszárad.)
Törölköző. Nyáron magától szárad, télen ~15 perc pihi után 3/4 szárazra szárítom. Csak ekkor fésülöm először.
Derék alá érő, extra dús, festetlen hajam van, heti kétszer mosom.
Extra érzékeny a fejbőröm, így szilikon-szulfát-parabén-minden mentes kímélő sampont használok. Kb 4 naponta mosom meg a hajam.
Higítom a samponomat egy pohárba majd ezzel egy alkalommal megmosom a fejbőrömet. Kb egy teáskanál sampon és 1,5 deci víz. A megfelelő technikával ez az egy samponozás is leszedi a 4 napi zsírt+ szárazsampont.
Balzsamot vagy hajmosás előtt teszek fel nedves hajra kb 30 percig (extra táplálót) vagy sampon után egy másik fajtát (könnyedebbet) kb 10 percre. Attól függ milyen kedvem van.
Általában zuhany alatt mosom a hajamat, a legvégén hideg vízzel átöblítem.
-derékig érő, extra dús, hullámos hajam van-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!