Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hamvasító sampont úgy kell...

Hamvasító sampont úgy kell használni mint a normál sampont, vagy először sima samponnal kell hajat mosni, és utánna a hamvasítóval? Balzsamot használhatok utánna?

Figyelt kérdés

Ma voltam melíron. (előtte barnás-vöröses-kinőtt-foltos volt). Hát....olyan sárga lett az egész, van ahol világosabb sárga, máshol sötétebb. A fodrász a hamvasító sampont ajánlotta.

Elsőre lesz látható eredmény, vagy több hajmosás szükséges?

2013. okt. 25. 20:39
 1/5 A kérdező kommentje:

..van benne még narancssárga is.

...vagy érdemesebb lenne vennem szőke hajfestéket, és átfesteni a hajam? Ilyenkor ugye csak a szőkét fogja befogni, a barnám marad?

2013. okt. 25. 20:44
 2/5 anonim ***** válasza:
44%

Több hajmosás szükséges, de ilyen kékes árnyalata lesz tőle a hajadnak... :/ Legalábbis, nekem a Schauma-tól olyan lett, másról nem tudok nyilatkozni. Én sima samponként használtam. (egészen addig, míg kék nem lett a hajam, onnantól visszatértem a hagyományos samponra).

Azt viszont semmiképp nem javaslom, hogy megint rámenj a hajadra szőkítővel, mert nagyon károsítja. Várj vele 3-4 hetet. Sajnos a sötét haj ilyen, nem lesz egyből szőke, az hosszabb folyamat. Ha csak melírok vannak benne, akkor gondolom nem is olyan vészesen feltűnő.:)

2013. okt. 25. 21:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A fodrász direkt csinálta úgy, hogy nem lett szép egységes a melír? Gyanítom, hogy csak figyelmetlen volt... A vöröses csíkok nem lesznek hamvasak sosem, ahhoz világosabbra kellett volna szívatnia a tincseket. Egyébként első mosáskor még nem fontos, aztán a másodiknál jól fel kell habosítani a hamvasító sampont, és legalább 5 percig a hajon kell hagyni. Belilulni csak a nagyon világos, pigment nélküli, károsodott haj szokott tőle.
2013. okt. 25. 21:41
 4/5 anonim ***** válasza:
nekem szőkére festette a hajam a fodrász de csibesárga lett .. a kallos hamvasitó samponját használom már egy hónapja és gyönyörű hamvas szin lett a sárgából szóval ajánlom!! én ugy csinálom , hogy megmosom samponnal aztán a hamvasitót rajta hagyom 5 percig maximum és aztán lemosom.. nekem még soha nem jött ki lilára
2013. okt. 25. 22:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Hát....anno is ilyen volt a hajam, és csodálkoztam mitől lett most sárga. A fodrász is tudatában volt ennek, mert ő ajánlotta hogy vegyek hamvasítót. Előtte jeges gesztenye színű volt, de már vagy 3hónapja nem festettem be a hajam, mert terveztem a melírt, és gondoltam sötétebb hajhoz nem jó. Nagyjából már kikopott a festék, a tövemnél eredeti barna (világosabb), máshol meg barnás vöröses árnyalatú volt, de nem sötét. Magamnak festettem, így a hajam jó foltos is volt. :( (a fodrász szerint).

Várok még pár hetet, és visszamegyek egy újabb melírra. Elméletileg olyan szőkítőt használ, hogy színre szívja. Vagyis nem kell utánna még festeni a melírt. Hát most festhette volna, mert a fejem búbján szép világos szőke, oldal meg sötétebb itt-ott narancsos beütéssel. :(

2013. okt. 26. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!