Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Súlyos hajproblémákkal küzdök....

Súlyos hajproblémákkal küzdök. Nagyon töredezett, de nem merek belőle vágatni, szárazzá vált és a helyzet egyre rosszabbodik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. A hajamat minden nap vasalom és erről sajnos nem bírok leszokni. Nyáron próbáltam de nem megy. Ha nem úgy megyek el valahova hogy nincs kivasalva akkor sírok hogy hogy nézek ki. :( A hajamat 2-naponta mosom, mostanában próbálom csak szerdánként de ez is csak szárazsampon használatával együtt megy. Elől a hajam annyira el van törve hogy amikor felfogom egy copfba akkor rengeteg hajam ki jön elől mert olyan rövid ( nem szabadna ennyire rövidnek lennie) Levágatni nem merem mert félek, hogyha a fodrász levágja akkor elől a helyzet(ahol most rövidebb a hajam mint mindenhol máshol) még rosszabb lesz, azaz mégrövidebb. Milyen csodaszer segítene a hajamon?:(

2013. nov. 22. 19:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A tartós haj egyenesitést javaslom. A töredezett végeket muszáj lesz levágnod, mert ha nem, letörik magától és még csúnyább lesz. A vasalót felejtsd el és használj balzsamot, pakolást, hajvégápolót amit akarsz.
2013. nov. 23. 12:06
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

1. Tanuld meg rendesen kiszárítani a hajad, ha ez megy, akkor szép egyenes lesz,mintha vasalnád. VAGY vegyél szárításbéreletet, fodrász vasalás nélkül is megcsinálja olyanra.

2. Azért kell gyakran mosnod, mert minél többet mosod, annál jobban zsírosodik. Ha ezt tovább folytatod nemsokára mosthatod naponta, meg vasalhatod, és nem marad hajad. Próbald ki ha egyszer (pl nyáron) alkalmad van, hogy 3 hétig nem mosod meg. Visszaáll a haj zsírossága, és elég lesz kb 3 naponta mosni. VAGY szar a samponod, azért zsírosodsz ennyire, VAGY nem jól használod a balzsamot.

3. Hajkiegyenesítést ne csináltass, mert mégjobban tönkreteszi.

4. Kerastase termékek helyrehozzák, nem lesz szöszös, nem kell vasalni.

Ha ezek után sem bírod ki a vasalást, megérdemled a hajad...

Egyébként remélem nem fogadsz meg semmit a tanácsomból, és maradsz a szétszáradt csoffadt hajaddal úgy, ahogy vagy, annál szebb lesz az enyém, ami nem mellessleg a megengedett 4 árnyalat helyett 8-at van világosítva, és gyönyörű és szőke és hosszú. Na puszi 26/L

2013. nov. 23. 15:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!:) Én mindennap vasalom pedig egyenes a hajam és nem is kellene,de szeretem és nem akarok róla leszokni!

+ Mindennap mosok hajat!:) Viszont nekem mindenki azt mondja,hogy szép,selymes egészséges hajam van!:))

Leírom akkor hátha segíthetek rajtad

Én úgy szoktam,hogy minden reggel megmosom megszárítom,felülről szoktam így egyenesebb lesz és nem kell annyit egyenesíteni rajta. Samponokból általában Schaumát használok.:) De keress olyat,ami száraz töredezett hajra való.

Szoktam hajápoló spréket használni (Gliss kur ultimate repair,Gliss kur Ultimate oil elixir,Syoss shine boost,pantene pro-v nature fusion,pantene pro-v 24h) Persze ezeket nem mindennap és nem az összeset,mert az már túlzás lenne:) De ha szerzel egy olcsóbb hajápoló sprét az már bőven elég a hajadra!:) Van amikor úgy szoktam,hogy vizes hajra hajmosás után és úgy szárítom be,de van amikor estére száraz hajra vagy hajegyenesítés előtt épphogy ráfújok egy picit.

-Szoktam használni hajbalzsamokat is lehet kapni már elég olcsón:) Nem az ára a lényeg. Nekem Syoss szilikonmentes és Syoss Shine van meg Schauma koffeines.

- Szoktam használni hajpakolást az elengedhetetlen! Legalább 1 héten egyszer megmosom vele! Most Serical tejproteines hajpakolást használok azt 30 percig kb 850ft/1liter szóval megéri árban! Ez tényleg helyreteszi a hajadat.

Hővédő spréket nem is ajánlok,mert nem ér semmit. És nem tudom milyen hajvasalód van? Mert én most vettem egy újat,mert a régin észrevettem,hogy törik tőle rendesen,mert nem tud jól hajat egyenesíteni. Ha ennyire fontos,hogy vasald a hajat akkor próbálj meg beszerezni egy olyan speciális hajvasalót,amin betudod állítani a hőfokot! Ha olyanod van akkor a legkisebb hőfokon használd.És nem szabad végighúzni egy hajszálon a hajvasalót,amíg nem hűlt ki a hajad.

Szoktam alkalmazni ricinus olajat is a töredezett részekhez esténként bekened vele a hajad és másnap szebb hajjal kelsz.:) barátnőmnek nagyon töredezett haja volt kipróbálta hajpakolással és reggelre a töredezett rész amit leakart vágni selymes és ápolt lett.:)

Fontos,hogy naponta igyál kellő folyadékot attól is törhet nagyon a hajad. Meg ha több folyadékot iszol később fog zsírosodni a hajad.Esetleg hajvitamin kapszula ami helyreteszi belülről a hajad. Nekem is van olyan nem a legdrágább dmbe lehet kapni 60dbost 1000ftért.:)

2013. nov. 23. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!