Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Tudtok természetes hajfestékek...

Tudtok természetes hajfestékeket – főleg sötétbarnát?

Figyelt kérdés

Hallottam a dió szárított burkáról, diófalevél ötlítőről vagy kamillateáról (szőke hajszínért). Mennyi idő után jelentkeznek eredmények?

A Henna mennyire természetes mostanság? Úgy hallottam, hogy azt is keverik már szintetikus festékekkel. Hogyan kell használni és hány órát kell fennhagyni?

2013. aug. 4. 10:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A diolevel fozete valoban sotetit a hajon, de azert festeknek nem mondanam, a hatas hajtipustol fuggoen egy-ket arnyalat :) Valoban vannak henna alapu hajfestekek, ezekben ugyanugy vannak kemikaliak, mint a boltiban, bar nem roncsolja ugy a hajat. Ezenkivul kaphato a natur hennapor, ebbol sajat magadnak kell festeket keverni. Ez az egy teljesen termeszetes, tovabbi novenyek hozzaadasaval a szinhatas befolyasolhato. pl cassia hozzaadasaval vorosesebb szint ersz el, indigo hozzaadasa szukseges a te altalad kerdezett barna hajszinhez. :) A festesi procedura maceras, de csereben nemhogy nem roncsolja, de meg taplalja is a hajad!!! A henna szine alapbol vorosesbarna szin eredmenyez kulonben. Remelem segitettem, ha kerdesed van, irj batran, akar uzenetben is.
2013. aug. 5. 08:42
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm nagyon-nagyon szépen válaszodat, meg fogom fogadni. Nem szeretném roncsolni a hajam, viszont azért az erősebb barna szín mindig is vonzott :). Kék szemeim vannak, kicsit világosabb bőröm (most lebarnultabb) és az eredeti hajszínem gesztenyeszőke.

Egyik barátnőm már majdnem 10 éve használja a hennát, főleg a vörösesebb színt, többször macerázik ő is otthon, de a végeredmény az nagyon szuper, jól is áll neki :). Ő azt mondta még, hogy mindig tesz bele 1-1 tojás sárgáját, hogy mégjobban táplálja a hajat, viszont fenn kell hagyni kb. 8 órán keresztül :P, de megéri.

2013. aug. 5. 10:29
 3/16 anonim ***** válasza:
49%
Az igazi henna teljesen természetes, de abban nincsenek színváltozatok, CSAK vörös. Amit úgy árulnak, hogy hupilila meg kék meg anyámkínja lesz tőle a hajad az nem igazi henna, abban van vegyszer. És nem kell 8 órán át fenthagyni. Csak annyi az összefüggés, hogy minnél tovább hagyod fent annál vörösebb lesz.
2013. aug. 5. 17:26
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Khadi hajfestő por-sötétbarna. Ez nem szintetikus, csak indigóval sötétíti a hennát. Fontos, hogy milyen az eredeti hajszíned az eredmény szempontjából. Kicsit drága, de nem nagyon kopik, így kb minden 2-3.alkalommal elég teljesen befesteni.
2013. aug. 6. 12:25
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

"..Amit úgy árulnak, hogy hupilila meg kék meg anyámkínja lesz tőle a hajad az nem igazi henna, abban van vegyszer..."

Nem feltétlenül. Ugyanis különböző növényi anyagokat is szoktak a hennához keverni, hogy a haj pl. barnásabb árnyalatú legyen (pl. dió, indigó stb.)

2013. aug. 6. 15:57
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
bizony, a hennát lehet sötétíteni indigóval, úgy (sötét) barna legyen:)
2013. aug. 6. 20:17
 7/16 A kérdező kommentje:
Annyira jó válaszok, ki fogom próbálni. Köszönöm :)
2013. aug. 8. 16:13
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én tegnap festettem Neha natúr hennával a hajamat, és túl erős vörösre sikeredett.

Ez pár napon belül sötétedhet, vagy kezdjek kétségbeesni?:)

Csak kávét kevertem hozzá.

Ha veszek indigót, akkor az még így utólag sötétíthet rajta?

Gesztenyésebb színt szeretnék, ami csak szépen csillog a fényben, kicsit rezesen.

S.O.S, holnap randim lenne, de így nem akarok elmenni...:D:D

2013. aug. 10. 11:50
 9/16 anonim ***** válasza:

Bocsi, azt elfelejtettem, hogy semmiképpen sem akarok fekete hajat. csak gesztenyebarnát. Működhet indigóval?

Vagy elég a diólevél? Azt hogy kell használni? Ki kell szárítani? Mennyit főzzek? Meddig főzzem?

Bocsi a sok kérdésért...

2013. aug. 10. 11:59
 10/16 anonim ***** válasza:

ja, és HOL KAPHATOK INDIGÓT?

Budapesten érdekelne... a budai oldalon lakom, tehát Pest külsőbb részei kiesnek.

2013. aug. 10. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!