A mindennapos hajmosás káros?
Itt a nyár, és ha minden fürdésnél akár csak vizezem a hajam, az káros?
Na meg ha samponnal mosom naponta/2naponta az mennyire kártékony hatású?
A hajmosas nem lenne karos, viszont a manapsag vasarolhato samponok szinte mindegyike szulfatokat es parabenokat tartalmaz. Ezek a habosito anyagok. Nagyon olcso alapanyag, igy szinte mindenbe belerakjak.
A kornyezetemben szinte mindenki panaszkodik, hogy egyre surubben kell mosnia a hajat. En is ezt tapasztaltam, igy utananeztem a dolognak.
A szulfatok leoldjak az osszes (termeszetesen is jelenlevo) zsirt a haj feluleterol. Ezert is kell balzsamot hasznalni, hogy azzal mestersegesen ujra fenyes hatasu legyen es konnyen fesulheto.
Egy ido utan kialakul az ordogi kor. A sampon mindig lemarja a zsirt a fejborodrol es a hajadrol, igy egyre tobb termelodik, hogy potolja a veszteseget.
Szoval a vege az lesz, hogy naponta kell majd mosni es ki is fog szaradni, de amellett meg inkabb fog zsirosodni.
Ket dolgot javaslok:
Nezz utana gyogynovenyboltokban, Lushban, Body shopban (sajnos nem tudom most hirtelen melyik van Mo-n) vagy az interneten (amazon) es keress Sulfate-free sampont.
Dragabb a normalnal, de megeri, mert nem viseli meg annyira a hajat.
A mosasok kozott probalj meg szarazsampont hasznalni. Ezt csak ra kell sprezni a hajad tovere es a benne levo kemenyito felszivja a tulzott mennyisegu zsirt.
En is 3szor mostam a hajamat hetente, de a szarazsampon es a szulfatmentes sampon hasznalataval most mar csak egyszer is eleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!