Mit csináljak nagyon begyulladt fülre (lukasztás után)?
Figyelt kérdés
Begyulladt a fülem, mögötte egy óriási dudor, amiből ömlik a genny. Mit csináljak vele? Milyen orvoshoz menjek? (Ha lehet inkább kikerülöm az orvost, de ha muszáj, megyek) Fontos lenne a segítség. Köszi2013. ápr. 14. 18:51
1/5 anonim 

válasza:

Ne vedd ki az ékszert, fertőtlenítsd (pl betadine) az ékszert is és a szúrás környékét is naponta többször és pár napon belül el kell, hogy múljon, vagy ha porcba szúrattál fülbevalót, akkor hosszabb idő is lehet, de ennyire gyulladtan biztos nem fog maradni. Kamillateázhatod is. Orvoshoz szerintem felesleges menni vele, csak azt fogja mondani, hogy vedd ki a fülbevalót, esetleg ugyanezeket ajánlja.
2/5 anonim 

válasza:

Ja és tetran krémmel is kenheted, az is gyulladáscsökkentő.
3/5 anonim 

válasza:

Én is a terant javasaslom és hintőport is.
4/5 anonim 

válasza:

Nekem az egyetlen dolog ami bevált a fülemre (tudom, hogy furán hangzik) a sós vizes öblítés. Kb. fél dl vízhez adok 1 teáskanál tengeri sót, összekeverem és ráöntöm lassan a fülemre. Visszahúzta a vadhúst. (Tragus pc) De persze emellett kenegettem Tetrannal.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, remélem segíteni fog.
2013. ápr. 15. 18:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!