Mit csináljak, hogy egyre jobban nézzek ki?
Mit csináljak, hogy szép és divatos legyek?
Hogyan ápoljam a hajam és a bőröm?
Először is ki kell békülnöd önmagaddal, el kell fogadnod magad. Ez a legfontosabb, mert ha belülről rendbe vagy, az látszani fog a kisugárzásodon, megjelenéseden. Hiába a csini rucik, divatos haj, smink, ha nincs meg az a plusz a kisugárzásodban, ami általában azoknak van, akik elégedett magukkal, akkor hiába.
Egyébként a legfontosabb az egészséges életmód. Egészséges, változatos ételek, amik vitaminban és ásványi anyagban dúsak, napi 2-3 liter víz, rendszeres testmozgás. Az eredmény: erős, ellenálló immunrendszer, egészséges, fitt test, jó alak, egészségesebb bőr és haj.
Konkrétan bőr és hajápolásra elég nehéz bármit is ajánlani, hiszen nem tudjuk, milyen a bőröd, hajad.
Nekem száraz, félig egyenes-félig hullámos hajam van, most növesztem, úgyhogy bánfi hajszeszt használok. Mivel nagyon száraz a hajam muszáj rendszeresen ápolnom balzsammal, pakolással. Szeretem a baleás balzsamokat, mert olcsók és jól ápolják a hajam, de még jobban szeretem a kallos placentás és lattés pakolását, ami szinte csodát művel a hajammal. Ezenkívül használok hajvégápolót is, ami szőlőmag és avokádó olajat tartalmat (alverde).
A bőröm nagyon érzékeny. Az arcom pattanásokra és száradásra is hajlamos. Cukros-mézes radírral szoktam leradírozni hetente 1x, ezt egy kicsit rajta is hagyom, mert a méz gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, ápoló hatású. Időnként ki is gőzölöm az arcomat és a nagyobb mitesszereket kitisztítom, majd fertőtlenítem a bőröm és hidratálom. Hetente 2-3x zuhanyzás után bekenem magam testápolóval.
Ezt elég nehéz így megmondani, hogy nem adtál semmi támpontot arról, hogy pontosan mi a problémád önmagaddal, a külsőddel. Az alapokat a táplálkozás és a mozgás adja, nekem a napi multivitamin szedése, a cukor, a tej és a fehér liszt kerülése segített. Válassz egy olyan sportot, ami élvezetet okoz, nem túl drága és rendszeresen el is jársz. Az is egy megoldás, ha veszel egy fitneszbérletet, amivel többféle órára járhatsz. (pilates, kick-box, jóga, hot iron, spinning, dance aerobic...) Az arcápolás alapja a 3 lépéses arcápolás, amit reggel és este kell elvégezned. Tisztítás, tonizálás, hidratálás a kulcsszó, de kiegészítheted pakolásokkal, szérumokkal, szemkrémekkel és kémiai vagy fizikai bőrradírral is. Ajánlatos havonta egyszer a kozmetikushoz is ellátogatni, hogy egy-egy nagyobb arckezelést végezzen rajtad, kiszedje a szemöldöködet és leszőrtelenítsen pl. cukor gyantával, hogy tartósan sima legyen a bőröd, és ne kelljen borotváért nyúlnod minden héten/másnap. A bőröd egészségéért úgy is tehetsz, hogy nem cigarettázol és nem napozol, szoláriumozol ész nélkül. A hajadat hajpakolással és balzsammal ápold, a rutin a samponozással kezdődjön, utána balzsamot használj, amit 15 percig tartasz a hajadon, majd lemosás után a pakolást is fölviszed, amit már 15-20 percig is hagyhatsz a felcsatolt, bedunsztolt frizurán. Lemosásnál használhatsz még egy borsónyi sampont. Lehetőleg ne hajszárítóval szárítsd, hanem alaposan töröld meg, fésüld ki és hagyd a Napon megszáradni.
Hétköznap ne használj hajformázót (csavarót, hajvasalót), mert roncsolják a haj szerkezetét. Ha egy-egy alkalommal mégis kipróbálod, javaslom a hővédő használatát, majd az argánolajat, hogy szép, sima, csillogó legyen. A hajkefét érdemes természetes szőrből készült kefére cserélni, hogy ne szálljon össze-vissza, mint a szintetikustól. A smink sokat segíthet, az alap felszereléseket egy jól, de természetesen fedő alapozó vagy BB/CC krém képezze. A szempillagöndörítő eszköz, a szempillaspirál, egyhe pír és egy kissé pigmentált, színezett ajakápoló sokat dob az arcon. A végleteket és a természetellenességet kerülném a helyedben. A szájápolásra is ügyelj, ha rendezetlen a fogsorod, keress fel egy szakorvost, aki szabályozza neked. Használj fogfehérítő pasztát, szájvizet és mosolyogj jó nagyokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!