Körülbelül 2 hete használnom a göndör hajamra az egyik biosampont, aminek a fő profilja, hogy a fejbőrt nem irritálja. Tény, hogy mostanában nem viszket vagy nincsenek apró sebek a fejbőrömön, viszont a hajamat teljesen tönkre tette. Nem, nem a "valódi állapotát" állította vissza, ugyanis a fodrászom folyamatosan ellenőrzi és ilyen csúnya még soha nem volt. Fokozatosan és rétegesen van levágva, a töredezettség pedig már a legfelső rétegnél tart, kiszáradt a hajam, párás időben már nem is göndörödik még jobban, szinte csak a vizet szívja magába. Tudtommal egy kis szilikonnak szüksége van a göndör hajra, mivel kell, hogy valami lezárja a kutikulát, de azt hittem a szilikonos balzsam elég lesz hozzá. Létezik, hogy a göndör hajnak többet árt a szilikon mentes sampon, mint amennyit használ?
A szilikonmentes és bio nem ugyanaz. Én is találkoztam már rengeteg olyan samponnal, ami szulfát, szilikon, parabén, meg minden -mentes volt, és agyonszárította a hajam, úgyhogy 1-2 mosás után repült a kukába.
Én szilikonpárti vagyok, nekem azok sokat segítenek, mert megvédik a hajam a töredezéstől. Az én hajam is göndör/hullámos, nagyon dús is és a combomig ér, mégsem törik, nem hullik, szép fényes és egészséges. Pedig használok rá szilikonos balzsamot, kifésülősprayt, hajvégápolót is. Mikor szilikonmentes cuccokat használtam sokkal csúnyább volt. Akkor ugye jobban ki volt téve a sérüléseknek akár fésüléskor, akár ha kiengedve a hátamhoz dörzsölődik, stb. Elvékonyodott a vége és egy csomót kellett levágni. Szerintem a szilikonmentesség annak a jó, akinek rövid haja van.
2013. ápr. 5. 10:03
2/5 anonim válasza:
Nagyon jó a hajra a bio sampon
2013. ápr. 5. 15:01
3/5 anonim válasza:
Szerintem nem minden samponban van szilikon, ill. nem CSAK a biosamponok mentesek ettől.
A túl sok szilikon elnehezíti a hajat, amitől nem lesz jó tartása, nehezen kezelhető lesz. Ezért kell ún. tisztító samponokat használni, ami ettől is megszabadítja a hajunkat. (már ha kell)
A göndör haj ápolása más igényel, mint egy sima haj. Eleve szárazabb,mint egyenes társai. Én nem hiszem, hogy a biosampon a szilikonmentességével lenne a ludas a hajad rosszabbá válásában. Balzsamot használsz-e rá mosás után? Az fontos.
2013. ápr. 5. 19:39
4/5 A kérdező kommentje:
Persze, tisztában vagyok vele, hogy a göndör haj kicsit több törődést igényel. Eddig semmi gond nem volt vele valójában, minden héten kétszer mostam hajat Gliss Kur samponnal, balzsamot minden hajmosásnál használtam, általában Dove Nourishing Oil Care Expressz Hajpakolást, volt hogy rajta hagytam 15-30 perce is még szárazon. Kifésülés előtt muszáj vagyok rá valamelyik Gliss Kur kifésülő szérumot használni, ezenkívül havonta egyszer a tojásos-dióolajas hajpakolást is bevetettem rá. Semmi gondom nem volt vele eddig, mindig egészséges, fényes volt és a tartása is nagyszerű volt. Ritkán vasalom, csak a frufrumat rendszeresen, ugyanis már leszoktam az egyenes haj utáni vágyakozásról. Az igazat megvallva csak azért próbáltam ki a szilikon mentes sampont, mert rengeteg helyen olvastam, hogy hosszú távon milyen hatásai lehetnek a paraffin és kőolaj származékokat tartalmazó termékeknek. Szinte véresen habzó szájjal védte mindenki a természetes hajápolási termékeket, mutogatták a szép, hosszú hajukat, gondoltam egy próbát nekem is megér. De egyik hölgyeménynek sem volt hosszú, göndör haja, ami miatt elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán érdemes-e nekem ezt folytatni. Szerintem a szilikon mentes sampon szárítja az eleve száraz hajamat, ráadásul ha folytatom nem is marad erős sem... :/
2013. ápr. 5. 21:23
5/5 anonim válasza:
Miota hasznalod a biosampont? Mert amikor szilikonos sampont levaltottam biosamponra az en hajam is ugyan azt csinalta, mint a tied, bar nekem nem torott. Kell neki par honap, amire teljesen kiszedi a szilikont es egyeb mas anyagot a hajbol, nekem mostmar cskdalarosan fenyes a hajam es puha, egy eve nem is voltam fodrasznal, mert nem torik, nem vekonyodik. Egyebkent a szilikon nem a gondor hajra van, hanem a vekonyszalura, mert a vekonyszalu hajat bevonja, ezaltal vedi a karosodas ellen. Szerintem neked nem a szilikon volt a bajod, hanem egyszeruen rossz samponba nyultal bele. A szilikonnak ehhez semmi koze :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!