Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Roaccutan pattanásos hátra....

Nag Barnabás kérdése:

Roaccutan pattanásos hátra. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 éves férfi vagyok. Nem emlékszem már pontosan, de biztos hogy több, mint egy éve kezdett el pattanásos lenni a hátam, ami mostanára már eléggé eldurvult. Nagy gyulladt duccok jöttek ki és hegesedéssel "gyógyulnak". Gyakorlatilag a derekamtól felfelé tele van a hátam + vállam.

Jobb később, mint soha alapon végre elmentem bőrgyógyászhoz. 2 hónapja szedek Tetralysalt, valamint kenegetem a hátam Acnemycinnel. Javult is szépen a helyzet, de nem szűnt meg a probléma.

A legutóbbi alkalommal azt javasolta a doki, hogy próbáljunk meg egy Roaccutan kúrát, mert állítása szerint az most már hamar rendbe hozná a dolgot. Napi 30 mg (reggel 20, este 10) adaggal. Mondta, hogy menjek el a háziorvoshoz, hogy az majd küldjön el elvégeztetni bizonyos vizsgálatokat (vér, koleszterin, májfunkciók, stb.). Ezt pedig még mielőtt belefognék a gyógyszer szedésébe, addig ne is váltsam ki. Mondta, hogy mellékhatásokkal jár, többnyire bőrszárazsággal. Mondtam ok, a napokban készülök elmenni a vizsgálatokra.

Ha már vizsgálatokat is kell végezni, mellékhatások is vannak, gondoltam utána kérdezek, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel a gyógyszerrel? Azt még megemlíteném, hogy az arcom viszonylag tűrhető állapotú, minimálisan mitesszeres és időnként jönnek ki rajta pattanások, többnyire borotválkozás után.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2013. márc. 26. 20:33
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
nem, ilyet nem tapasztalatam
2015. máj. 15. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!