Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Roaccutan pattanásos hátra....

Nag Barnabás kérdése:

Roaccutan pattanásos hátra. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 éves férfi vagyok. Nem emlékszem már pontosan, de biztos hogy több, mint egy éve kezdett el pattanásos lenni a hátam, ami mostanára már eléggé eldurvult. Nagy gyulladt duccok jöttek ki és hegesedéssel "gyógyulnak". Gyakorlatilag a derekamtól felfelé tele van a hátam + vállam.

Jobb később, mint soha alapon végre elmentem bőrgyógyászhoz. 2 hónapja szedek Tetralysalt, valamint kenegetem a hátam Acnemycinnel. Javult is szépen a helyzet, de nem szűnt meg a probléma.

A legutóbbi alkalommal azt javasolta a doki, hogy próbáljunk meg egy Roaccutan kúrát, mert állítása szerint az most már hamar rendbe hozná a dolgot. Napi 30 mg (reggel 20, este 10) adaggal. Mondta, hogy menjek el a háziorvoshoz, hogy az majd küldjön el elvégeztetni bizonyos vizsgálatokat (vér, koleszterin, májfunkciók, stb.). Ezt pedig még mielőtt belefognék a gyógyszer szedésébe, addig ne is váltsam ki. Mondta, hogy mellékhatásokkal jár, többnyire bőrszárazsággal. Mondtam ok, a napokban készülök elmenni a vizsgálatokra.

Ha már vizsgálatokat is kell végezni, mellékhatások is vannak, gondoltam utána kérdezek, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel a gyógyszerrel? Azt még megemlíteném, hogy az arcom viszonylag tűrhető állapotú, minimálisan mitesszeres és időnként jönnek ki rajta pattanások, többnyire borotválkozás után.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2013. márc. 26. 20:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
hatásos a gyógyszer, de valóban kicsit hazavágja a bőröd, mert nagyon kiszárítja meg a szádat is. de egy adag elfogyasztása után látványos javulás lesz
2013. márc. 26. 20:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Én is szedtem mindkét gyógyszert, bár én Roaccutannal kezdtem. Nekem is nagyon kiszáradt a szám körül a bőr, bár a száraz téli levegő is rátett egy lapáttal. Viszont megérte, mert viszonylag hamar látható volt a javulás, végül pedig szépen helyrejött a bőröm. Szerintem megérte azt a kis "szenvedést" a végeredmény.
2013. márc. 26. 22:31
 3/11 A kérdező kommentje:
Második válaszadótól kérdezném, hogy milyen napi adagot szedtél belőle és milyen sokáig? Végleg megszűntette a pattanásokat, vagy később visszajönnek?
2013. márc. 27. 10:34
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem az a fura, hogy most akarja szedetni veled a bőrgyógyász, mert hogy a bőr szárazság mellett, fényérzékenységet is okoz és ugyebár most jön majd a jobb idő, napsütés stb.

Én háromszor csináltam Roaccutan kúrát és a befejeztük után nekem kb. egy fél évig volt még hatásos.

Véletlenül nem edzel/gyúrsz? Mert ha igen, akkor pl. izzadás miatt is kialakulhatnak a pattanások.

2013. márc. 27. 12:05
 5/11 anonim ***** válasza:
első válaszoló vagyok: én 3 hónapig szedtem és napi 2 szemet. de valóban nem tanácsos napos időben szedni, úgyhogy ez tényleg furcsa, hogy most szeretné veled elkezdetni ezt. amúgy a hatása nagyon jó. nekem nagyon szépen helyrehozta a bőrömet. egyébként pattanások kialakulhatnak még lyukas, gyulladásban lévő fogak miatt is. esetleg ezt is érdemes megnézetned.
2013. márc. 27. 12:10
 6/11 A kérdező kommentje:

A fényérzékenységet is említette a doki, bár én amúgy sem vagyok egy nagy strandoló, nagyon ritkán járok.

Hetente 2x sportolok kb, gyúrni nem gyúrok. Ettől függetlenül izzadós vagyok, de azért annyira nem, hogy azt hinném ez okozza a problémát. És azért igyekszem viszonylag "szellős" felsőkben járni.

2013. márc. 27. 12:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Sajnos a bőröd érzékenységétől függ, hogy mennyire bírja elviselni az izzadást, és ez a tűrőképesség még változhat is az életed során. Egy barátom ugyanez; az arca rendben van, de a háta tele van gyulladt pattanásokkal mióta gyúr, annak ellenére, hogy figyel, hogy milyen ruhában van és tusol edzés után. Szóval, nem ettől függ, hidd el. De remélem neked majd bejön a roaccutan.

Ja és a fényérzékenység sajnos a legkisebb fényre is beindul. Nekem elég volt míg az ajtótól elsétáltam az autóig, a karom - amit ért a napfény addig a 2 percig - tiszta vörös volt órákig.

2013. márc. 27. 15:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem, több, mint fél évig szedtem és fokozatosan kellett növelni az adagot. A végén már úgy volt, hogy reggel 30 mg, este 20. A kúra végére teljesen elmúlt, aztán rá kb. másfél évre megint előjött (nekem csak az arcomon volt), ezután szedtem a Tetralysalt. Ettől is teljesen helyrejött, szóval szerintem ez is jó gyógyszer, csak nálam más betegség okozta ezeket, ezért jött elő újra. Ezért lenne fontos nálad is kideríteni, hogy pontosan mi okozza. (második voltam)
2013. márc. 27. 20:12
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Ma írt beutalót a háziorvos a vizsgálatokra, jövő héten tervezek elmenni. Utána majd elválik, hogy egyáltalán ki szabad-e váltanom a gyógyszert.

Meglátjuk, hogy reagál majd a szervezetem rá. Az biztos, hogy ha napfényre nagyon érzékeny lesz a bőröm, akkor rövid távon abbahagyom, aztán majd esetleg folytatom késő ősztől. De annak is megpróbálok a végére járni, mitől lehet az hogy csak a hátam van tele pattanásokkal...

2013. márc. 28. 10:34
 10/11 anonim ***** válasza:
3. Válaszadó nekek a szemed nem száradt?
2015. ápr. 4. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!