Tehetek valamit érte hogy ne kopjon ennyire a bőröm?
Figyelt kérdés
Nagyon fehér bőrű vagyok alapból, szoláriumba szoktam járni és végre elértem azt a színt amit szerettem volna (de sajnos a múlt héten betegség miatt nem voltam szolizni) és annyira kikopott az a szín hogy tiszta pénz kidobás volt. Pedig a fürdéseket is rövidebbre fogtam, mer úgyhallottam az is számít. Előre is köszönöm a válaszokat!2013. márc. 24. 19:41
1/3 anonim válasza:
Igen, persze, hogy tehetsz érte! :) A probléma ott keresendő, hogy túl hamar leválnak a bebarnult bőrsejtek a bőrödről, ezért nem tart ki elég ideig a színed. Ennek több oka van, de főként genetika vagy külső tényezők állnak mögötte. Megoldása pedig nagyon egyszerű! Vegyél egy testkefét a drogériában és hozzá egy jó minőségű testradírt. Fürdés közben tegyél a kefére a termékből és menj vele végig a testeden. (A mellkasnál, dekoltázsnál kicsit óvatosabban.) Ezzel leszeded az elkopott hámot, és az ''új'' bőrödet jobban megkapja majd a szolárium, mert nincs ami a fény útjába állna. Használj szolikrémet és/vagy intenzív testápolót, és lehetőleg ne kéthetente egy 20 percesre menj, hanem 5 percesre, de sűrűbben.
2/3 A kérdező kommentje:
És akkor biztos sikerem lesz a szolizásba? De alapból nagyon fehér bőrű vagyok nagyon lassan fogott meg a szoli is nagyon sokat jártam mire azt a szép szint elértem. Fog változni ez ha radirozok?
2013. márc. 25. 22:13
3/3 anonim válasza:
Megkaptam az üzenetet, de inkább itt írnék, ha nem gond. :) Ez a radírozás dolog pont hogy elősegíti a barnulást. A bőröd radírozás nélküli állapotban képes egyfajta öngyógyító folyamatba kezdeni (magyarul leválni), de ez vagy látszódik (hámlás) vagy nem (esetedben). Ezt a dolgot mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyszer radírozott lábbal mentem szoláriumozni (a legkisebb egységre) és ott, ahol radíroztam sokkal barnább lettem, sőt, egyes részeken kicsit meg is pirultam. Viszont ez már sokkal tartósabb szín lett, mint a testem többi részén, sokkal több ideig kitartott. Tehát hosszútávon, igen, tovább kitarthat. Meg még azért is jobb ezzel a módszerrel szolizni, mert simává teszi a bőrt, ezáltal egyenletesebben barnul és ha esetleg egy kicsit kopik is a színed, akkor sem lesz csúnya vagy nagyon szembetűnő. Összességében ennyi, remélem tudtam segíteni valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!