Mit tegyek a nagyon pattanásos bőrrel? Hosszan tartó megoldást keresek!
Na szóval,nekem az a bajon, hogy nagyon pattanásos a bőröm..kb már egy éve járok kozmetikushoz havonta ( van amikor 2 havonta), de nem múlik el tőle, sőt szebb sem lesz..Mit tudok vele csinálni?
Kipróbálok szívesen bármilyen házi praktikát vagy krémet..vagy akármit! Csak múljon már el! Már 3 éve szenvedek ezzel. Ha tudtok valami jó krémet,akkor kérlek írjátok oda a nevét!
Valami hatékony és hosszan tartó megoldást keresek! 14/L
Gyógyszertári 3%-os szalicilsavas kenőcs, vinni kell a receptet és kb. 350 Ft-ért megcsinálják. Recept: 30 gramm vazelin + 1 gramm szalicilsav. A krém fél évre elegendő, hetente 4-5-ször éjszakára bekenni egész területet, egész arcot, hátat, vállakat, ha ott is van. Nem szárít, hidratált lesz reggelre a bőr, leviszi a gyulladást. A szalicilsav hatása hasonló az előttem szóló által írt glikolsavnak.(A glikolsav AHA sav, a szalicilsav BHA sav.) A szalicilsavat ne mossuk le reggel lúgos szappannal, sima melegvizes leöblítés, törülközővel letörlés elég.Ezt tényleg használd fél évig, utána mások fogják tőled kérdezni, hogy mit használsz.
Jó termék még a Kék Lukács Akne Stop, de az már 1800 Ft, meg enélkül is fog hatni a gyógyszertári krém. Ott a szalicilsav mellett még más jó hatóanyagok is vannak.
DM-ben kapható Balea Totes Meer maske (Holt tengeri maszk) 250 Ft. 4-5 használatra elég ez a mennyiség, de nagyon jó.
DB-ben kapható Balea Reinigende Maske mit Zink (tisztító maszk cinkkel) - ezt is nagyon jó. 250 Ft. Szintén legalább 4-5 használatra elég, kicsit hosszabb időre is fent lehet hagyni.
TEJET, TEJTERMÉKEKET (túrót is) és INSTANT dolgokat kerülni. Fél év kell, mire kimennek a szervezetből. A péksütik is kerülendők, inkább gyümölcsöt kell enni tízóraira, meg délután. A fehérlisztet,tésztát is kerülni kellene, inkább rizset kérj este otthon köretnek. Mákos, túrós tészta elfelejtve.Annál még a zsíros kenyér is jobb sok paprikával. Vannak akiknek a paleolit étrend segít. Érdemes utánaolvasnod,hogy mi ez.Szendi Gábor honlapját olvasgasd.
Napközbeni gyógyszernek nagyon jó a Balea Young Mattierendes Make-up mit Salizylsaure gegen Pickel nevű , alapozónak is mondhatnám nevű készítmény.Ez is pattanás elleni szer alapozónak megcsinálva, amolyan színezett gyógyszer, ennél a terméknél nem igaz,hogy az alapozók csak rontanak.Ez kifejezetten javít.Rá is van írva, hogy a rendszeres használat erősíti a hatást.Eltünteti a tisztátalanságokat, anélkül, hogy eltömítené a pórusokat, könnyű és mattító.
(Én megvettem ugyan, de nekem nincs is rá szükségem valójában, így a hűtőben tárolom, majd csak jó lesz valamire egyszer.)
Nagyon jó inni a cickafark teát. Ez sem drága.Tasakos verzió is van, úgy olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!