Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mondanátok tippeket pattanásos...

Mondanátok tippeket pattanásos bőr ellen?

Figyelt kérdés
Pattanásos bőr elleni szerek kellenének nekem, lehetőleg olyan, amit házilag is el lehet készíteni. Hallottam olyanról, hogy ha este bekened az arcod szappannal, és reggel lemosod, az összehúzza a pólusokat, és kevesebb pattanás lesz tőle...ez igaz?
2013. márc. 4. 17:09
 1/3 anonim ***** válasza:
nem házi szer, de nekem bevállt: Zineryt.
2013. márc. 4. 17:11
 2/3 anonim válasza:
Ez sem házi szer, de nem drága: az új Aknesol
2013. márc. 4. 17:17
 3/3 anonim ***** válasza:
Atyaisten... Ez a szappanost nehogy kipróbáld. Úgy kiszárítja a bőröd, mint annak a rendje. Még "normálisan" sem tanácsos átlag szappanokkal arcot mosni. Nagyon szárítanak, amitől a bőr majd még több zsírt termel, ami több pattanást okoz. Nem véletlen gyártanak arclemosókat. Nem feltétlen kell drágát venni, pl. a Rossmannban asszem 750 Ft a Synergen 5in1 és nagyon jó. Anyám semmi arcápoló cuccot nem használt életében, csak sima vízzel és néha szappannal mosta az arcát, és 44 évesen a bőre közel 60-nak néz ki... Egy jó arclemosó, ami nem szárít, reggel-este használod, az már megfelelő tisztítás. Házi praktikákkal nem érdemes kísérletezni, mert nem valószínű, hogy használnak, de még ronthatnak is a helyzeten. Én egyet szoktam alkalmazni néha, hogy mézet kicsit felmelegítek, teszek bele kristálycukrot, és azzal átradírozom az arcom. Ez viszont a pattanásokra nincs sok hatással, kicsit a méz fertőtlenít és ennyi. Ha pár pattanásod van csak és nem túl nagyok, akkor nem érdemes a rendes arctisztításon kívül foglalkozni vele, viszont ha sok van, vagy nagyon nagyok, akkor érdemes bőrgyógyászhoz menni.
2013. márc. 4. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!