Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Festett szőkék, akik egy...

Festett szőkék, akik egy kicsit is otthon vagytok a "szőke haj-festés" témában, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Eredetileg pont ilyen a hajszínem, ami itt, ezen a skálán a természetes hajszíneknél a "középszőkének" nevezett hajszín: [link] Talán egy kicsit világosabb, hiszen itt-ott vannak benne világosabb tincsek. Ez az eredeti hajszínem, még sosem volt festve!! Ezért is kérem a segítségeteket, hiszen egyáltalán nem vagyok otthon ebben a hajfestés témában. Egyébként mondhatni elég sok hajam van és nagyon hosszú (majdnem 60 centi). Ugye most eldöntöttem, hogy be szeretném festetni, mert ez már annyira nem szőke szín és szeretnék igazi szőke lenni, mint kiskoromban (kb. 12 éves koromig voltam az). A választásom elég világos színre esett, nagyjából ilyenre gondoltam : [link] A hajfesték azt hiszem megvan, hiszen az egyik barátnőm hajszíne ehhez nagyon hasonló és nagyon szép és tetszik is, és még az eredeti hajszíne is hasonlított az enyémre. A festék pedig Garnier Color Naturals: Extra Világos Hamvasszőke. Na most, a kérdésem az lenne, hogy hogy festenék be az én hajamat? Előtte leszívják hidrogénnel és utána festik? Vagy pontosan hogy menne ez? A válaszokat előre is köszönöm!!
2013. febr. 19. 09:52
1 2
 1/11 anonim válasza:

Szia!

Én pont ezt a garnier festéket használom, amit írtál.

Mivel a hajad nem sötét, nem ártasz vele túlzottan ha leszívatod, sőt elég egy kisebb %-ú hidrogén, mondjuk 8%-os. De ezt egy jó fodrász tudni fogja. Csak úgy ha most enélkül ráfestenéd a hajadra, semmit nem érnél el vele, ez a festék csak a másodkin képen látható lány haján látszana meg szívatás nélkül,ha pl lenől neki, és újra át akarja festeni, ilyenkor használ ez a garnieres. Ez is csak akkor ha elég világos a hajtöve.

2013. febr. 19. 10:39
 2/11 anonim ***** válasza:
12%

Szia.Tudomásom szerint ha eredeti a hajszíned akkor bármilyet festesz rá befogja de ha ez nem így van akkor se szívasd le mert nagyon roncsolja a hajat,ha nem is az első festésnél de a másodiknál tuti olyan lesz a hajad.Meg ha tényleg nagyon hosszú a hajad meg dús akkor egy doboz hajfesték nem biztos hogy elég mert nekem is nagyon dús hajam van de nem olyan hosszú most de volt mikor az volt és nekem kettő kellet sőt még most is épp hogy elég egy doboz.De szerintem vegyél még egyet de ne keverd be csak ha a másik nem elég aztán vagy elrakod következő alkalomra vagy eladod a barátnődnek.

Sok Sikert remélem segítettem egy kicsit.

2013. febr. 19. 10:46
 3/11 anonim válasza:

Én szerintem nem fogja be, kb 10 éven festem a hajam, szőkére, voltam sötétbarna is, sötétszőke, középszőke, és pontosan ezt a garnier extra világos hamvasszőkét használtam, DE ELŐTTE fodrász kímélő leszívóval rendbetette a hajam, és 1 szívatástól nem lesz/lett semmi baja, utána meg már csak a tövét kell. A fekete és a sötétbarna hajat nem ajánlatos leszívni...mert narancs lesz.

Nekem váll alá érő hajam van, 2 doboz kell rá.

Amúgy most az eredeti hajam növesztem le, pihentetem a fejemet :)

2013. febr. 19. 10:59
 4/11 anonim válasza:
Azt elfelejtettem írni, hogy eredetileg szőke vagyok, hamvas középszőke, és még így is le kellett szívni a hajam, mert sárgára fogta be a szőke hajfesték.
2013. febr. 19. 11:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló színű hajam van. Magamnak festem (mert kész röhej, de 25 év alatt nem sikerült egy normális fodrászt találnom..), a következő metódussal: az első festés előtt leszívattam 4-6-os szőkítővel. Aztán rá a festék. Az utánfestéseknél először a tövekre teszek szőkítőt, aztán a maradékot belekeverem a festékbe, és ezzel ráfestek a szőkítőre. Így szép színe lesz, és garantáltan egyenletes.

Neked talán erősebb szőkítő kellene, mert sokkal világosabb hajszínt szeretnél. De ha házilag csinálod, akkor ezt a metódust nagyon ajánlom.

Fodrásznál meg bízd rá, csak az a fontos, hogy nézd meg előtte néhány szőkítését. Én jártam úgy, hogy besárgította a hajam, ráadásul a lenövés vonala is látszott, azóta nem megyek fodrászhoz :)

2013. febr. 19. 14:08
 6/11 anonim ***** válasza:
A természetes hajszínem olyan mint a tiéd és ezzel festem. Ne szívasd le mert így is be fogja majd fogni.
2013. febr. 19. 15:36
 7/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek, szerintem elsőnek biztos fodrászhoz megyek :) Ha már itt vagyok, az utolsó válaszadótól kérdezném, hogy tapasztaltál-e bármiféle változást (legalábbis inkább drasztikus változást) a hajad állagában, vagy esetleg hullik, ilyesmi? Nagyon sokan mondják, hogy megbánták, hogy elkezdték festeni a hajukat és ezért kérdezem.
2013. febr. 19. 16:50
 8/11 anonim ***** válasza:

Semmilyen változás nem történt a hajam szerkezetében, de semmi sem. Régebben, 6-7 éve nem foglalkoztam a hajammal és iszonyatosan száraz volt. Most már ugyan festem is, megfelelően ápolom, és mégis sokan dicsérik is.

Előző voltam

24/l

2013. febr. 19. 20:16
 9/11 anonim ***** válasza:
A saját hajszíned is világos, ezt nem kell leszívatni ha világosabbra akarod, csak normális festék kell, szóval semmiképp ne ilyen bolti dobozosat vegyél.
2013. febr. 19. 21:07
 10/11 anonim ***** válasza:
Szinte biztos vagyok, hogy szőkítés nélkül nem fogja be a hajad. Mindenképp menj fodrászhoz és bízd rá, ne kezdj el otthon szőkíteni.
2013. febr. 19. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!