Ki talalta ki azt hogy mosni kell a hajunkat?
Figyelt kérdés
Sokan Nem mossák és semmi bajuk. Honnan jnnek az ilyen dolgok hogy mossunk hajat? Az ősember a pocsojaban mosott vagy megázott vagy hogy alakult ez ki?
Én nem mosok egyébként és szép egészséges a hajam. Csak tudom nem ez az általánosan elfogadott.de a mi családunkban müködik
2013. jan. 3. 01:07
12/62 anonim válasza:
Ja és hogy a kérdésre is válaszoljak, ne haragudj, de én nem fogok 2-3 hetet várni mire a hajam kimossa saját magát. Már 3-4 nap után zsíros, igénytelen hatást kell, majd 1 hét után már viszketni kezd, kellemetlen a viselése. Én így nem fogok emberek közé menni. A hajat ugyanúgy meg kell mosni, mint a tested bármely más részét. A fejbőröd is a testedhez tartozik, az oda lerakódott koszt, port nem hetekkel később kell onnan kimosni "magától" a hajnak!
13/62 anonim válasza:
Oké, legyél igénytelen, mindenki lesz*rja, hogy mosod-e a hajad, vagy sem. De minek erről kérdés? Mi meg mossuk. Itt senki nem fog veled egyetérteni, kár az erőlködés.
14/62 anonim válasza:
De te ezt most komolyan csinálod, vagy minden este szívatsz minket??
15/62 anonim válasza:
Az, hogy a mai "korszerű" samponok károsítják a hajat, nem azt jelenti,hogy nem kell mosni. Csak nem éppen azokkal a szerekkel, amit a TV-ben, reklámokban látsz. Az abban lévő kémiai szerek igen erős szerek. Például a samponban legnagyobb arányban lévő kemikáliát az autómosókban is használják az erőteljes szennyeződés eltávolítására. Nem csoda hogy az ilyen erős szerekre a fejbőr fokozott zsírtermeléssel válaszol, hogy mérsékelje ennek az erős zsíroldónak a hatását (nátrium-lauril szulfát) ami egyébként bőriiritációt okoz. Az akinek bőrproblémái vannak, lehet, hogy el kellene gondolkodnia azon, hogy az ilyen tusfürdőket meg samponokat el kellene hagyni. A haj legjobb tisztítója saját maga. Ilyen masszív vegyszerekre nincsen szüksége. A marketing miatt, meg a szerek által okozott következmények miatt kerül az ember ördögi körbe, hogy használja ezeket a szereket. Ugyebár zsírosodik az ember haja. Mit csinál erre? Megmossa egy olyan szerrel ami zsírosodást vált ki. Aztán persze, hogy másnap, vagy két vagy három nap múlva megint zsíros lesz. Ez nem más, mint a szervezet védekezése. Ha az ember kibírja 6 hétig, hogy leáll a kereskedelemben kapható samponokról és más bio módon tisztítja a haját, meglepő változást fog tapasztalni. Fényes lesz, egészséges lesz, nem lesz zsíros, megáll a hajvég töredezése. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell mosni, csak azt, hogy nem vegyszerrel. Elsősorban az olyan anyagok teszik tönkre a hajat mint a korábban emlegetett nátrium-lauril szulfát, ammónium klorid,ammónium lauril szulfát, cocamidopropyl betaine....
16/62 anonim válasza:
Akkor ezek szerint ánusz táján is az öntisztításra szavazol? A wc papír csak marketing fogás...XD
Sőt, akkor miért pazarolod folyamatosan minden este az áramot? Erre bezzeg van kedved, mi?..
17/62 anonim válasza:
Ja, marketingfogás. Valószínűleg a tiszta s.gg is csak marketingfogás, hogy a sok wc-papírt eladhassák. Merthogy az ősember sem használt olyant, és amúgy is csak hülye 20. századi találmány. Ugye?
18/62 anonim válasza:
Ha a wc papírodban van felületaktív anyag, sürgősen keresd fel bőrgyógyászodat, mert komoly problémákat okozhat az olyan érzékeny területeken mint az segglukad.
19/62 A kérdező kommentje:
Ha miskorodtol fogva nem mosnak a hajad nem kellene megvarnod azt a 6 hetet amig szep lesz es óntisztul. Sajnos nekem is mostak gyerekkoromba igy amikor elkezdtem nem mosni nekem is elöször zsirosodott de ez csak 6 hetig tartott. Kitartottam kileshet birni 1x. Es meg van az eredmenye egeszseges szep haj derek ala ér és dus .es sose mosom. A fiunket soha eleteben nem mostuk meg mikor picike volt babaolajjal vagy olivaolajos kelmével dórzsóltük át és olyan gyönyörü a haja hogy a fodrasz is csodajara jar. Persze csak szaraz vagasra visszuk hozza
2013. jan. 3. 01:47
20/62 anonim válasza:
Én meg egy héten kb. 2x zuhanyzok. Amíg nem szólnak meg érte, vagy nem lehet észrevenni, addig teljesen mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!