Hogyan és mivel ápolod az arcbőröd?
Én kozmetikus vagyok. Amit mindenképp használni ajánlatos: Arcetej, tonik, hidratáló krém, radír.
Arctejet és csak akkor használok ha sok a smink én mert nem szereti a bőröm az arctejeket. Tonikkal minden reggel és este alaposan letörlöm és utána hidratálom. Heti egyszer nem árt radírozni és ha akarsz valami pakolást fel tenni. 25 és kor felett ajánlatos szemránckrémet is használni, de még szigorúan olyat ami megelőzésre van és nem ráncos bőrre már.
Ajánlatos nem a drogériás termékeket használni hanme professzionáliss termékeket amit egy kjozmetikus ajánl. A legtöbb ember nem bőrtípusának megfelelő krémeket használ. Az Ilcsi termékek nagyon jók és árban ugyanott vannak mint a frogériás terrmékek, Viszont a hátásukat összetételüket össze sem lehet a hasonlítani akkora a különbség. Nagyon dúrva mikkel vannak tele a drogériás termékek.
Reggel: jéghideg vizes arcmosás, tonik (Garnier Pure uborkás), és vagy valami könnyebb hidratálókrém (Essence My Skin mattító), vagy kihagyom a krémet, és primert használok (ELF Studio). Ezután jön a smink, de ez már nem az ápolás kategória.
Este: régebben folyékony sminklemosókat használtam, ezekből mindig mást, de sosem találtam meg az igazit. Mostanában a kendőkkel kísérletezek, ezeket jobban szeretem, most Pure márkájúból van itthon többféle is, ezt az Auchanban vettem. A smink eltávolítása után először meleg, majd jéghideg vízzel átmosom alaposan az arcom, hogy a maradék szennyeződést is eltávolítsam. Ezután egy érdesebb törölközővel szoktam megtörölni, ez felér egy bőrradírral. Bőrradírt is használok egy héten kétszer, vagy az Avon Clearskin-t, vagy házilag készített kristálycukor és méz keveréket. Szóval a bőrradír, vagy a sima vizes arcmosás után következik a tonik, ugyanaz a Garnier, és a vattakorongra cseppentek még 1-2 csepp teafaolajat. Ezt reggel azért nem szoktam megcsinálni, mert nekem kipirosodik tőle az arcom, viszont reggelre nagyon szépen megnyugszik a bőröm, és ha van pattanásom, azokról is lehúzza a pirosságot, vagy a duzzanatot, ha sebes, akkor pedig szépen hámlaszt, szóval számomra csodaszer. A tonikozás után jön az arckrém. Ez nyáron a már fent említett könnyű Essence krém, ilyenkor télen viszont nehéz, testes krémet kíván a bőröm, ennek tökéletesen megfelel a L'Oreal NutriGold. Ettől úgy csillogok felkenés után, mintha tiszta zsír lenne az arcom (ezért nem is használhatnám sminkelés előtt, nagyon nehezen szívódik be, én a nappalit használom éjszakára). Reggelre viszont szépen beissza a bőröm, és nagyon jó puha lesz. Így ezen a télen még megúsztam hámlás nélkül. Kombinált bőröm van, gyakran zsírosodik a homlokom és az orrom, ettől függetlenül viszont télen a csípős hidegtől hámlani is szokott. Ez a krém nekem nagyon bevált így éjszakai használatra.
18/L
Negyven év fölötti nő vagyok, énekesnőként és modellként a rengeteg smink, utazás, éjszakázás miatt rengeteg arcápolási módszert is kipróbáltam.
És nem is bírta a bőröm a gyűrődést: stresszes, kevert (zsíros a homlokon, orron és állon), nagypórusú, vízhiányos, pici barna foltok.
De megtanultam az alapelvet: AMIT NEM NYELNÉL LE, NE KEND A BŐRÖDRE SE!!! A bőrünkön keresztül ugyanúgy felszívódik minden.
Most már igen egyszerű a napi rutinom:
- arc-, és nyak- és dekoltázstisztítás: zuhanyzáskor. Igyekszem bio, vagy legalább szulfátmentes szappant/tusfürdőt használni.
- Gyakran kihagyom a szappanos mosást, inkább meleg zöld vagy fehér teával mosakszom. Vagy a tisztítópamacsot abba mártom, és azzal törölöm tisztára magam.
- ASEA-val befújom magam, legalább reggel-este. Napközben is használom 1x-2x, ha jelenésem van :-) AZONNALI Botox-hatás.
- mikor az megszáradt, reggel és este a szemem alá kókuszolajat kenek.
- Néha az egész arcomat (+ nyak, dekoltázs) bekenem reggel kókuszolajjal, este aloe verával.
Kb. ennyi.
Amióta ezt csinálom, szebb vagyok, mint valaha :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!