Miért zavarja apumat ha hetente többször mosok hajat? Hogyan győzzem meg, hogy az nekem jó ha többször mosom meg?
Szóval régen hetente egyszer mostam hajat,ami nagyon zavart,mert már 3-4nap múlva nagyon sz.rul állt,hiába vasaltam nem úgy állt ahogy akartam,lelapult aztán kezdett zsírosodni is és undorítónak találtam.Azt mondták a barátaim,hogy nem látszik,h zsírosodik de engem nagyon zavart.Idén egyre többször volt h hetente 2x mostam hajat,apám meg ordibált,hogy minek annyiszor.Ráadásul most voltunk orvosnál,mert allergiás vagyok.Többek között a poratkára is és azt mondta az orvos,hogy az a legjobb ha gyakran takarítunk,gyakran cserélünk ágyneműt és amilyen gyakran csak tudok hajat mosok,mert a hajban sok por megragadt.Nem akarok naponta hajat mosni,de pl. hetente 3x lehet,hogy nem ártana,főleg,hogy ezt most megtudtuk.Nem?Most mit csináljak,próbálom úgy időzíteni,hogy amikor nincs itthon akkor mosok hajat,mert akkor nem tudja.De pl. szeptemberben lesz egy kis műtéte ami után 10napig(!) itthon kell lennie,nem szabad megerőltetnie magát...10napig nem fogom kibírni hajmosás nélkül mert akkor már tényleg hülyén is áll,zsíros is..:(
Mit csináljak?
14/L
Nem egészen értem, hogy édesapádat miért érdekli, hogy hányszor mosol hajat? Ilyet még nem is hallottam. Azt is megmondja, hogy hányszor zuhanyozhatsz naponta?
Én megmondanám neki, hogy ez az én dolgom, meg az is, hogy mikor mosok fogat és az is, hogy mikor megyek pisilni. Nem is hallottam még ilyet.
annyira idegesít...pl.:szeretek zuhanyozni:) télen a hidegben olyan jó mikor folyik a meleg víz,és pár percig élvezném,erre apám bemegy a wc-re és elzárja a meleg vizet!nyáron meg langyod víz folyik rám,akkor is elzárja a vizet!Pedig kb. 10percig zuhanyozok...utána mindig azt mondja h drága a víz ne folyassam fölöslegesen:(
A hajmosás is mért nem lehet gyakran mosni?:O ismerek olyat aki naponta mossa a haját,én meg hetente 3x akarom!
Elegem van ebből,tudom,hogy kell a pénz mert tesóm egyetemre megy,de akkor is innentől kezdve hetente 1x moshatok hajat és 1x zuhanyozhatok majd v mi??:(
köszönöm a válaszokat!
Én két naponta mosok hajat, mert én se bírom ha nem frissen mosott, egyszerüen nem érzem jol magam akkor...
Apu meg csk megjegyzi hogy ki fog hullani a hajam annyit mosom....De az én hajam, könyörgök, hagyjanak békén XD
Sansenoy
Abban igaza van az apukádnak,hogy a sűrű hajmosás árt a fejbőrödnek.Minél sűrűbben mosod,annál zsírosabb és esetleg korpásabb lesz.Gondolom,még használsz egyéb vegyszereket is a hajadra,mint ahogy az most divatos.
A te dolgod,hogy mennyire teszed tönkre a fejbőrödet és a hajad a divat kedvéért.Apukáddal ezt értesd meg.
Mond meg neki, hogy neked ez fontos, és egyébként is, a kamaszoknak sokkal jobban zsírososdik a hajuk ( a lányoknál még jobban is látszik, mert ugye a legtöbb fiúnak rövid heje van)
Szóval azért kezdett a tiéd is jobban zsírosodni, mert kamasz vagy már, és ilyenkor nagyon sok hormonális változás zajlik bennünk, ami elég sok dolgot felborít egy időre, pl a bőr faggyútermelését. Ezért többször kell mosnod is. Ezt elmondhatod apukádnak, és szerintem azt is, hogy az allergia miatt is nagyon fontos (én is allergiás vagyok, és 3szor mosok hajat hetente, nekem is mondták, hogy főleg nyáron lényeges, hogy kimossam a polleneket, mert én főleg nyári növényekre vagyok allergiás)
és hogy manapság már az alap ápoltság része, hogy egy ember ne menjen ki zsíros hajjal, ha más emberek közé megy...
22/L
Velem azért kiabált anyukám, hogy mennyi vizet elhasználok hajmosáskor meg zuhanyzáskor..:D
Suliközben mindennap hajat kellett mosnom, mert a második napon már sehogy sem állt a hajam és bezsírosodott a frufrum.. Nekem anyukám megunta hogy mindig szól érte..:D
Nekunk a vizdij nem lehet problémája, mert kútviünk van:) de az áram miatt(bojler) ő is nyávog.... De a cigaretta pl sokkal drágább:/ Ezt mé nem veszi észre?
Azt tom ajánlani, hogy hajmosáskor ne dörzsöld annyira, mert az is serkenti a zsirmirigyeket.... és hideg vizzel öblitsd le utolsó öblitéskor.
Sansenoy
úgy szoktam hajat mosni,hogy megmosom head and shoulders sensitive-vel és a legvégén teljesen hideg vízzel mosom le a hajamat,mert azt imádom.Amúgy sem mosom meleg vízzel,mert a fejbőröm nem bírja a nagyon meleget,utána becsavarom törölközőbe és várok egy kicsit h a törölköző magába szívja a vizet.Általában nem szárítom meg,mert suli időben délután mosom meg,pl.:tanulás közben ha pihenőt tartok megmosom a hajam és utána tanulok tovább közbe megszáradt esti bőven(: Ritkán szárítom hajszárítóval,ellenben vasalom.Más vegyszeres cuccot nem nagyon használok,csak havonta 1-2-3x pakolást.
köszönöm a válaszokat!Sarkamra állok,és megmondom neki,hogy akkor is meg fogom mosni hetente 3x,mert attól nekem jobb,főleg az allergiám miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!