Hogyan ápoljátok az arcbőrötöket télen?
Vegyes arcbőrtípusom van ( T-zóna zsíros, a többi rész száraz ), ráadásul nemrég nagyon csúnya pattanások jöttek ki az arcomon ( szinte az arcom egész területén megfordulnak, nem csak a zsíros helyeken ) és ha egyik elmúlik következik a másik. Tonikkal nem merem kezelni őket mert így is már hámlik a bőröm. A szám széle pedig nagyon kirepedt. SOS!
Veletek volt már ilyen?
Hogyan ápoljátok a bőrötök ?
16/L
Nekem is vegyes az arcbőröm, én úgy csinálom, hogy egy héten kb. 3-4x leradírozom egy gyenge radírral, tonik (nem minden nap), és bekenem, de csak a száraz részeket, vagy nagyon vékonyan a többi részt. Másnap reggel pedig tonikkal áttörlöm.
Vagy este a sminklemosóval áttörlöm az arcom, gyenge bőrradír, és vékonyan krém.
Számra vazelint használok, az nagyon szépen rendbentartja, próbáld ki!
18/L
Szia!
Tapasztalatból írok, nekem ugyanilyen a bőrtípusom, ezekkel a problémákkal. Először is ami fontos, hogy rendszeresen csináld az arcápolási rutinodat, minden reggel és minden este! Én soha nem csináltam rendszeresen, hát meg is látszódott a bőrömön sajnos... :S
Én reggel ezeket használom:
1. arctisztító: Balea Young pattanásokra hajlamos vegyes bőrtípusra van. (mellékelek képeket is ha esetleg érdekelne :) )
2. tonik: Balea Young ugyanez a fajta. Ha pattanásos a bőröd jobb finom ütögetve és nem törölve felvinni a tonikot, mert a törléssel elkened a bacikat (a kozmetikusom ajánlotta).
Ezek után jól le van tisztítva az arcod, ami fontos, akkor is ha száraz.
3. Én már nem használom, mert javult a bőröm, de régen nagyon jó volt rá. La-Roche Posay Effaclar A.I. Ezzel célzottan tudod kezelni a pattikat.
4. hidratálás: Nagyon fontos főleg télen. Ezeket tudnám neked ajánlani:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
Ezek közül is főleg a 3.at. Aqua vízhiányos bőrre. Eléggé hidratál, de nagyon könnyű krém. Engem nem zsírosított és nem okozott pattanásokat.
Ha esetleg a szemkörnyéked is száraz ezt tudnám ajánlani:
Estére:
(sminklemosáshoz Balea kétfázisú szemfesték lemosó)
1. az arctisztító
2. a tonik
3. a La-Roche Posay Effaclar A.I.
4. Hidratálás: ez a krém nagyon jó. 3 féle tea kivonatot tartalmaz és szerintem nagyon jól hidratál, de nem okoz pattanásokat.
Heti egyszer használom ezt az arcmaszkot:
Előtte használom az arctisztítót egy arctisztító kefével. Utána felviszem ezt 10 perc után lemosom, utána tonik, Effaclar és hidratáló.
Az arctisztító kefe:
Fontos, hogy a törölköződ, párnahuzatod, mobilod mindig tiszta legyen, mert ez okozhat pattanásokat. Igyál sok vizet! Ami a legfontosabb: akármilyen termékeket használsz használd rendszeresen! A kozmetikusom azt mondta, hogy fontos a bőrnek az alapos tisztítás, célzott kezelés és hidratálás, hogy ne száradjon ki a bőröd.
Ha esetleg sminkelni szeretnél az antibakteriális korrektort, alapozót, púdert tudnám neked ajánlani. Ezek egész jók, mert szárítják a pattikat, lefedik őket, nem tömítik, el a pórusokat és nem okoznak újakat.
Ilyen pl. a Manhattan Clearface:
Essence Pure Skin:
Balea Young:
A szádra én a Carmex-et tudom ajánlani. Az nagyon jó! Szépen helyre hozza a szádat. Én az orromra is szoktam kenni megfázásnál :)
Itt még vélemények is vannak róla:
Hát ez egy kicsit hosszúra sikeredett, de remélem, hogy van ezek között valami számodra hasznos termék :)
19/L
Radírozni télen kevesebbet kell, 2-3 hetente egyszer.
Pattanásokra dermofil paszta estére.
Arctisztítás fekete szappannal reggel és este. Utána tonik vagy arcvíz, olyan ami nem szárítja szét a bőröd. Pl Synergen. A végén pedig használj bőrtípusodnak megfelelő hidratálót. Pl Eveline krémek nagyon jók. Nappalra jobb a színezett, mert jobban védi a bőröd. Pl. Essence pureskin vagy myskin is jó.
Szájra carmex vagy blistex a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!