Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan ápoljátok az arcbőrötök...

Hogyan ápoljátok az arcbőrötöket télen?

Figyelt kérdés

Vegyes arcbőrtípusom van ( T-zóna zsíros, a többi rész száraz ), ráadásul nemrég nagyon csúnya pattanások jöttek ki az arcomon ( szinte az arcom egész területén megfordulnak, nem csak a zsíros helyeken ) és ha egyik elmúlik következik a másik. Tonikkal nem merem kezelni őket mert így is már hámlik a bőröm. A szám széle pedig nagyon kirepedt. SOS!

Veletek volt már ilyen?

Hogyan ápoljátok a bőrötök ?

16/L

2012. dec. 2. 11:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem is vegyes az arcbőröm, én úgy csinálom, hogy egy héten kb. 3-4x leradírozom egy gyenge radírral, tonik (nem minden nap), és bekenem, de csak a száraz részeket, vagy nagyon vékonyan a többi részt. Másnap reggel pedig tonikkal áttörlöm.

Vagy este a sminklemosóval áttörlöm az arcom, gyenge bőrradír, és vékonyan krém.

Számra vazelint használok, az nagyon szépen rendbentartja, próbáld ki!

18/L

2012. dec. 2. 12:04
 2/7 anonim ***** válasza:
nekem is ilyen a bőröm csak nincsenek pattanásaim és én ezt használom [link] nap arclemosóként néha rajta hagyom pakolásként is és az oriflame oxigénes zselés arcmaszkját heti 1 szer és milk&honey nappali arckrémét használom az nagyon jó és garnier bb krémet az nagyon jó
2012. dec. 2. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Tapasztalatból írok, nekem ugyanilyen a bőrtípusom, ezekkel a problémákkal. Először is ami fontos, hogy rendszeresen csináld az arcápolási rutinodat, minden reggel és minden este! Én soha nem csináltam rendszeresen, hát meg is látszódott a bőrömön sajnos... :S

Én reggel ezeket használom:

1. arctisztító: Balea Young pattanásokra hajlamos vegyes bőrtípusra van. (mellékelek képeket is ha esetleg érdekelne :) )

[link]

2. tonik: Balea Young ugyanez a fajta. Ha pattanásos a bőröd jobb finom ütögetve és nem törölve felvinni a tonikot, mert a törléssel elkened a bacikat (a kozmetikusom ajánlotta).

[link]

Ezek után jól le van tisztítva az arcod, ami fontos, akkor is ha száraz.

3. Én már nem használom, mert javult a bőröm, de régen nagyon jó volt rá. La-Roche Posay Effaclar A.I. Ezzel célzottan tudod kezelni a pattikat.

[link]

4. hidratálás: Nagyon fontos főleg télen. Ezeket tudnám neked ajánlani:

1. [link]

2. [link]

3. [link]

Ezek közül is főleg a 3.at. Aqua vízhiányos bőrre. Eléggé hidratál, de nagyon könnyű krém. Engem nem zsírosított és nem okozott pattanásokat.

Ha esetleg a szemkörnyéked is száraz ezt tudnám ajánlani:

[link]

Estére:

(sminklemosáshoz Balea kétfázisú szemfesték lemosó)

1. az arctisztító

2. a tonik

3. a La-Roche Posay Effaclar A.I.

4. Hidratálás: ez a krém nagyon jó. 3 féle tea kivonatot tartalmaz és szerintem nagyon jól hidratál, de nem okoz pattanásokat.

[link]

Heti egyszer használom ezt az arcmaszkot:

[link]

Előtte használom az arctisztítót egy arctisztító kefével. Utána felviszem ezt 10 perc után lemosom, utána tonik, Effaclar és hidratáló.

Az arctisztító kefe:

[link]

Fontos, hogy a törölköződ, párnahuzatod, mobilod mindig tiszta legyen, mert ez okozhat pattanásokat. Igyál sok vizet! Ami a legfontosabb: akármilyen termékeket használsz használd rendszeresen! A kozmetikusom azt mondta, hogy fontos a bőrnek az alapos tisztítás, célzott kezelés és hidratálás, hogy ne száradjon ki a bőröd.

Ha esetleg sminkelni szeretnél az antibakteriális korrektort, alapozót, púdert tudnám neked ajánlani. Ezek egész jók, mert szárítják a pattikat, lefedik őket, nem tömítik, el a pórusokat és nem okoznak újakat.

Ilyen pl. a Manhattan Clearface:

[link]

Essence Pure Skin:

[link]

Balea Young:

[link]

A szádra én a Carmex-et tudom ajánlani. Az nagyon jó! Szépen helyre hozza a szádat. Én az orromra is szoktam kenni megfázásnál :)

Itt még vélemények is vannak róla:

[link]

Hát ez egy kicsit hosszúra sikeredett, de remélem, hogy van ezek között valami számodra hasznos termék :)

19/L

2012. dec. 2. 12:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Radírozni télen kevesebbet kell, 2-3 hetente egyszer.

Pattanásokra dermofil paszta estére.

Arctisztítás fekete szappannal reggel és este. Utána tonik vagy arcvíz, olyan ami nem szárítja szét a bőröd. Pl Synergen. A végén pedig használj bőrtípusodnak megfelelő hidratálót. Pl Eveline krémek nagyon jók. Nappalra jobb a színezett, mert jobban védi a bőröd. Pl. Essence pureskin vagy myskin is jó.

Szájra carmex vagy blistex a legjobb.

2012. dec. 2. 13:40
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen sokat segítettetek most :)
2012. dec. 5. 20:59
 6/7 A kérdező kommentje:
3. válaszoló: ezek a termékek neked együttesen használtak? :)
2012. dec. 5. 21:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, de legföképp az arctisztito, a tonik és az elsö krém. én ezeket hasznàlom reggel-este. nekem az volt a fontos, hogy tényleg minden reggel és este csinàljam és sokat javult a böröm szerencsére :) igazàbol ezeket is teljesen elég hasznàlni, több nem is kell. max az elején amikor még van pattid arra mondjuk a La Roche Posay, vagy a Garniernak is van ilyen golyos kezelö, vagy a teafaolaj is jo (DM-ben lehet kapni) :) öcsém is most küszködik a pattikkal én "kezelem" minden este :D ha van még valami kérdésed nyugodtan irj privit :)
2012. dec. 13. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!