Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha egész picire levágatom,...

Ha egész picire levágatom, biztos, hogy meg fog erősödni és dúsulni a hajam?

Figyelt kérdés

20 éves koromig nagyon dús, erős szálú hajam volt, aztán lassan kivékonyodott és kigyérült. Terhesség alatt újra megerősödött (28 évesen, de nem úgy mint korábban), majd szoptatás alatt elkezdett hullni.

Elemi iskolás korom óta nem volt rövid hajam, ezért nagyon nehezen venném rá magam a szinte kopasszá/centisre való hajvágásra, mert úgy hallottam, hogy ennyire rövidre le kéne vágni, hogy változzon is valamit a hajam minősége és mennyisége. Viszont a biztos siker érdekében még erre is képes lennék.

Tapasztalatok? Tanácsok?

Előre köszönöm válaszaitokat.

2009. aug. 3. 16:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sokat használna. Attól még nem lesz több hajhagymád, ha leborotválod. Azért mondják, hogy ha borotválod valamidet, megerősödik, mert ha rövidebb a hajad, többnek és erősebbnek tűnik. És ahogy nő vissza a szőr, a vágásnál a vége nem vékonyodik el, hanem ugyanolyan vastag, mint a töveknél. Ezért érezhető dúsabbnak. Volt egy ismerősöm, aki leborotválta a lánya haját, mert nagyon vékony volt, de amikor visszanőtt, akkor is ugyanolyan volt, mint előtte.

Szerintem ha meg szeretnéd erősíteni a hajad, minden hónapban 1-2 centit vágass a végéből, és szedj valami hajerősítő vitamint. (Én még nem próbáltam a vitamint, nem tudok nyilatkozni róla, de a vágás mindenképpen jó.)

2009. aug. 3. 17:39
 2/3 anonim ***** válasza:
Én mintha úgy hallottam volna, hogy csak kiskorban válik be ez a rövidre vágatás, a haj dússága miatt...
2009. aug. 4. 01:26
 3/3 anonim ***** válasza:
használj bánfi hajszeszt, hajbalzsamot és sampont. nekem használt.
2009. aug. 4. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!