Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Csajok, akik vasaljátok a...

Csajok, akik vasaljátok a hajatokat, hogyan ápoljátok, hogy a lehető legkevésbé viselje meg a hajatokat?

Figyelt kérdés

2 éve "leszoktam" a hajvasalásról, hátha szebb és egészségesebb lesz a hajam, de nem vettem észre jelentős változást, pedig rendesen ápolom. Igaz, hogy szőke, festett hajam van, de mindig csak a tövét festem, tehát a hajam hossza sosincs festve. Most heti 2x, hajmosás után szeretném mindig vasalni a hajam, hogy ki is nézzen valahogy, mert amúgy rengeteg hajam van (pedig 3 hete vágattam és sokat ritkított is rajta a fodrász)és annyira nagy sörényem van, hogy nem érzem jól magam egyáltalán. Ha nem vasalom akkor mindig összefogom a hajam, de az már elég unalmas, és ráadásul a copfom is egy festőecsetre emlékeztet mert annyira dús. Nem értem, hogy a ritkítás mért nem látszik, pedig rengeteg hajam jött le akkor.

Szóval az érdekelne, hogy ti mikkel ápoljátok a hajatokat, hogy ne roncsolódjon annyira? :)

2012. szept. 29. 11:36
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja igen, azt elfelejtettem, hogy hővédőt nem akarok használni, fújósat legalábbis tuti, hogy nem. Volt már Wella Prof., Toni&Guy és Kallos is, de mindegyiktől kemény lett a hajam, nem ért semmit sem és mindig úgy éreztem, hogy beleégetem a hajamba.
2012. szept. 29. 11:47
 2/11 anonim ***** válasza:

én is szőke festett hajú vagyok,és én is volt hogy leszoktam de semmi változás..sőt! Ha nem vasalom ki a hajam olyan száraz durva tapintású,vasalás után meg szép puha..

Nah de az már alapból jó hogy betartod a tőfestést,ezért csillagos ötös:)

Hajvasalód legyen jó minőségű! Ez nem reklámfogás..Ez tényleg igaz,egy régi kopott hajvasaló szétégeti sajnos a hajat,és a simaság se lesz sokáig tartós.

Aztán hővédő az alap. Én pl taftot használok most,de nincs sok különbség az 500 ft-os és az 1000 ft-os hővédő között,mindkettő tudja amit kell.

Aztán fontos még a hajolaj is hogy használj vasalás után,pl én kallos kristályolaját használom,nagyon szép fényes lesz a haj és jól táplálja. Haj szinte rögtön beszívja az olajat és nem nehezíti,zsirosítja el.

Hajpakolást is használok,valamint nem kiöblítendő hajápolókat is,sampon balzsamból pedig a pantene proV festett hajra való termékcsaládját.

Hajpakolásból Bio gránátalmásat ez is festett hajra van,szuperül teljesít.

Én magamnak vágom a hajam,bár érdekes hogy csak a frufrum törik semmi más,ott lehet vékonyabb a hajam de abból mindig vágok:) Többi része a hajamnak szép egézséges ezek mellett,most növesztem is sikerrel és nem árt így a hajvasalás..

Mondjuk hőfokra se árt figyelni,én hajmosás után szoktam csak 220-230-on,utána már utóvasalásnál elég a 190-200.

2012. szept. 29. 11:50
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ:)

2 hajvasalóm is van. Egy itthon egy koleszban. egy Bellissima pontos típusát nem tudom de állítható hőfokos és nem volt valami olcsó:) És egy Ga.Ma ami szerintem a világon a legjobb hajvasaló márka:) Ez ionos de sajnos nem állíthatós, de így is gyönyörű puha a hajam utána:)

Pakolásként Serical Latte,Placenta vagy Keratin hajpakolást használok. Nekem ezek váltak be, pedig próbáltam már nagyon drágákat is.

Hajolajam most az új Elséve selymes hajolaj és az Avon argánolajos.

A Bio hajpakolást már nézegettem én is:) De akkor majd ki is próbálom:)

2012. szept. 29. 12:13
 4/11 anonim ***** válasza:

Én kb. 4 éve vasalom a hajam. Eleinte csak hajmosás után, akkor még egy gagyi hajvasalóval (széles lapos, vinchi márkájú, olcsó sz*r). Aztán kb. 2 éve kaptam egy remingtont. És idővel a heti 1 hajvasalásból lett heti 4-5 hajvasalás. A hajam nagyon kiszáradt, sprőddé, durva tapintású vált, és töredezett.

Fél éve megálljt parancsoltam magamnak. Azóta tudatosan ápolom a hajam és minél kevesebbszer vasalom a hajam. Most kezdem érezni, hogy talán újra szép és egészséges hajam lesz.

Éveken át használtam én is a kallos placentás hajpakolását, nagyon szerettem, mert sokkal puhább, selymesebb lett tőle a hajam, mint nélküle és olcsó is. Viszont az utolsó hajpakolás, ami kb. fél éve fogyott el már nem igazán használt, mintha immunissá vált volna rá a hajam, ezért akkor váltottam. Azóta gliss kur shea vajas pakolást használok. Jó, jó, de azért a placentásnál nem igazán jobb, csak drágább. Úgyhogy ha ez elfogy visszatérek a placentáshoz, hátha megint jó lesz.

Jelenleg egyébként így ápolom a hajam:

Hetente 1x vagy 2x megmosom a hajam, ez változó. Utána balea szőke hajra való balzsamot használok (természetes sötétszőke, szőkésbarna hajam van), ezt úgy 10-15 percig hagyom a hajamon. A gliss kur pakolást, amit említettem csak 2-3 hetente használom, így is elég. Hajmosás után balea intenzív repair szérumot használok a hajam végére, ettől puha és selymes lesz. Ez a legjobb hajvégápoló, amit valaha használtam. A hővédőm kallos kjmn, nagyon szeretem, mintha ápolná is egy kicsit a hajam. A törölközőszáraz hajam befújom vele, felcsatolom tincsenként és megpróbálom nagy körkefével beszárítani. Több-kevesebb sikerrel. :D

Miután megszáradt a hajam, teszek még egy pici hajvégápolót a hajamra. Egyébként nagyjából sikerül beszárítani egyenesre a hajam, de ilyenkor brutál nagy hajam van, mint egy oroszlánsörény.

Hajszárítás után kis hajgumikkal összefogom a hajam 1-1,5 cm-ként és úgy hagyom másnap reggelig. Ettől egy kicsit összeesik a hajam, és tűrhetőbben nézek ki. Persze az igazán szép hajtól még messze vagyok ilyenkor, de ha pl. elalszok, még így is vállalható lesz a hajam. Reggel kifésülöm a hajam, fújok rá hővédőt és csak a hajam hosszának kb. 2/3-át vasalom ki gyorsan. Csak egyszer áthúzom a hajamon a hajvasalót és kész is. Utána is teszek rá egy pici hajvégápolót, hihetetlen, hogy mennyi hajvégápolót fel tud szívni a hajam vége. Látszik, hogy mennyire ki van száradva.

Fél év után, érzem, hogy tényleg kezd helyre jönni a hajam. Szóval én maradok ennél a módszernél. :D

17/L

2012. szept. 29. 16:27
 5/11 A kérdező kommentje:

Húha köszönöm Neked is a választ:)

Nekem is volt többféle GK hajpakolásom, de mindegyiktől tiszta zsír lett a hajam (pedig csak a végére tettem) és semmit sem ápolt. Mindegy volt, hogy 1-2 percig vagy negyed órát hagytam. Aztán meguntam a sok kísérletezést és visszatértem a jó öreg Serical-hoz:)

Én kicsit sem tudom magamnak beszárítani pedig próbáltam már de én elég béna vagyok hozzá:D

2012. szept. 29. 17:44
 6/11 anonim ***** válasza:
Én annyit teszek, hogy hajmosás után bekenem balzsammal. Most Garnier Ultra Doux samponom és balzsamom van, a gyógynövényes. Tetszik az illata, puha is lett tőle a hajam, sőt egyre jobb állapotban van. Én is 5 évig hidrogéneztem(utobbi időkben én is csak a tövét) és 6éve vasalom a hajam majdnem minden reggel :D Most kezd regenerálódni :D Előtte ne tudd meg... a Gliss Kur-on át a fodrászkellékes pró cuccokig mindent magamra kentem, csakhogy ne legyen olyan a hajam, mint egy Barbie-babáé, de vagy jobban hullott vagy semmit sem tett. :D
2012. szept. 30. 19:04
 7/11 anonim ***** válasza:
Én kallos termékeket használok kb 6 éve vasalom a hajam! Eleinte nekem is seprű volt,de rátértem a kallos latte (kék dobozos)pakolásra(amit balzsam helyett használok) és hajvasalás előtt pedig kallos hajvégápoló olajat használok szőkített hajra,amitől selymes és puha lesz(és nagyon jó illatú mindkettő) :) én csak ajánlani tudom ezeket és 1500-2000 ft együtt a 2 és nagyon sokáig elég és nem kell mindenféle sz*rra költeni,amik valamikor többet ártanak és használnak!
2012. okt. 14. 13:03
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Igen egyet értek azzal, hogy nem érdemes több ezer forintos dolgokat venni, mert annyival biztos, hogy nem jobb, hogy megérje kidobni ennyi pénzt.

Serical Latte pakolást használok én is:) Bár most az új keratinosat vettem meg (pink dobozos). Kicsit bánom mert az illata nem olyan isteni, hatásra pedig ugyanolyan jó mint a Latte. Most próbálom 2 alkalmanként vasalni, egész elfogadható a hajam most úgy is ha csak simán szárítom és ennyi. Egyszerűen érzem, hogy fáj a hajamnak mikor húzom át a vasalót rajta:D Főleg, hogy szőkített is. Azért foglalkozok ennyit vele, mert szeretném ha végre sikerülne legalább a mellemig megnövesztenem. Még egy 7-8 centi hiányzik hozzá kb.

2012. okt. 14. 15:23
 9/11 A kérdező kommentje:
Jajj az alkalmanként akart lenni, a kettes nem tudom mit keres ott
2012. okt. 14. 15:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Hátha sikerül!:) reménykedjünk!:)
2012. okt. 14. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!