Miért ekkora divat borotvalni a honaljunkat? Én nem borotvalnam legszivesbben csak akkor biztos kinéznének aerobikon . Miert kell borotvalni? Miert olyan divat ez? Vagy ciki ha nem borotvalod?
Borotvalni egyaltalan nem "kell". A termeszet a kovetkezokert hagyta ott: 1. Az izzadsagot a hajlatbol elvezeti, azaz segit parologtatni. = szerepe van a hohaztartasban.
2. A honalj boreben eleg sok illatmirigy is van bar pontatlanul fogalmazok, de a lenyeg hogy az izzadsagon kivul az egyedi illatod is kivalasztodik + az erzelmi reakcioid is "szagban" tukrozodnek. pl. felsz utana budosebb leszel.
Ezeknek regen fontos szerepe volt a kommunikacioban- a ferfi erezte mikor menstrualsz, mikor vagy fogamzaskepes vagy az ellenseg, hogy mikor van veszelyerzeted stb. a hohaztartast meg hagy ne reszletezzem.
Ha renszeresen mosakodsz es nincs hormontultengesed, akkor nem.leszel budos szorosen se, amig sportoltam, ittam eleget, edzesek stb utan vizzel lemosakodtam en se budosodtem be.
Egyebkent most borotvalom, de nem szeretem, mert igy ha izzadok a ruham issza fol a nedvesseget es abbol nehezebben parolog el, es en dezodor ellenere ilyenkor erzem budosebbnek magam (na mindegy ez egyeni ki mit erez higienikusabbnak).
A divat szerintem a divatbol jon es utana mar elvaras lett, meg a 80-as evek naptarjaiban mindenhol szorosek a nenik, most meg ha mar borostas igenytelent kialtanak. Szerintem a pasik varjak el jobban, mi pedig mar igyekszunk ennek megfelelni es annak, hogy most mar rossz erzes kisebbsegben lenni.
Dezodorozassal, izzadasgatlassal is ellene megyunk a termeszetnek, inkabb orankent honaljmosas, mint ki tudja milyen vegyszerekkel, aluminiumsokkal mergezzuk a borunk. Arrol nem beszelve, hogy akkor a.pasi oldspice illataba legyek szerelmes?:-) en a masik egyedi illatkepet tartom vonzonak es az nem a parfumje, hanem a bore.illata es igenis a nem budos, hanem tiszta es megis illatos honalja is!:-)
Egyebkent azt nem.ertem, hogy mitol.gusztusosabb egy borotvalt, de ugyanugy izzado es korulotte nagy izzadsagfoltos szuk polos csaj, mint egy honaljszoros, azon csepego, de szaraz polos no? Szerintem egyforman izzadnak csak most feltunobb szorosnek lenni:-).
Szoval hajra hatha visszahozod divatba a szoros honaljat en csatlakoznek!!;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!