Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ricinusolaj. Így használjam?

Ricinusolaj. Így használjam?

Figyelt kérdés

Először is leírom milyen hajam van.Száraz (mindenféle kencefice kb. 2-3 napig látszik meg rajta),picit töredezik,és úgy 10 cm-vel a vállam alattig ér....a lényeg:NAGYON SOK A HAJAM--->NAGYON DÚS.

A fodrászom is ajánlotta,hogy,ha megnöveszteném, lehet,hogy változna az állaga.Igaza volt,mert a hajam alja már kezd egy kicsit selymesedni.Nagyon lassan nő a hajam,ezért a növesztést úgy vitelezem ki,hogy júniusban voltam fodrásznál,és decemberig nem mennék...csak,hogy közben törik,és törik....

Nagyon sok jót olvastam a ricinusolajról.3 kérdésem van vele kapcsolatban.

1.(legfontosabb) Mivel eleve dús a hajam,nem szeretném,hogy kétszer ilyen dús egyen,csak azt,hogy hosszú,így merjem használni?

2.Hogy kell használni?(úgy,hogy elkerüljük a szakállt stb.)

3.Személyes tapasztalatok?Biztatások?Kritikák?

2012. aug. 22. 14:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben olyan vagyok, mint te! Úgyhogy remélem a válaszommal, majd segítek neked.

Én január óta nem mentem fodrászhoz és valamikor május környékén kezdtem el mindenféle csodaszer után a ricinus olajat használni.

Nekem rendbe jött tőle a hajam, hiszen pontosan ugyanannyira van eltörve a vége, mint anno egy hónap után (lassan már 8 hónapja nem voltam fodrásznál!).

Nekem nem lett tőle dúsabb a hajam, ugyanolyan, mint eddig és hidd el nekem is van bőven, szenvedtem is vele sokat, de én azt mondom inkább legyen dúsabb, mint legyek kopasz.:)

2. Én úgy szoktam használni, hogy a ricinus olajat felmelegítem és hozzákeverem egy tojáshoz. Ezt a hajamra pakolom, utána betekerem folpackkal ezt pedig hajszárítóval melegítem. Azután rá egy törölköző és körülbelül 3-4 óráig rajta hagyom a hajamon. Azután jó alaposan 2-3x kimosom. Azt mondják nem kell ezután balzsam, de én mindig szoktam és így jó puha lesz a hajam - persze még mindig érzem, hogy nem az igazi, de ilyen típusú vagyok, ez van.

3. Nekem nő tőle a hajam, bár ha még rendszeresebben használnám, szerintem 2x ennyit is nőhetett volna. Nekem új életre kelt tőle a hajam, jó választás volt és ráadásul olcsó is!

2012. aug. 22. 14:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!Ment a zöld kéz!!!!
2012. aug. 22. 14:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem göndör hajam van, vállig érő. És mint minden göndör hajnak, az enyémnek is száraz a vége.

Néhány hónapja használok rá kókuszolajat, heti 2x, este rákenem, reggel lemosom. Viszont tegnap vettem ricinus olajat is, és kókusz olajjal fele-fele arányban kentem rá. Nagyon jól puhítja a hajat, ez biztos. Én is azért kenem ilyenekkel, mert növeszteni szeretném. És azt hiszem hamarosan bővítem az olaj pakolást olíva olajjal is.

Az olajos pakolásokkal kapcsolatban egyelőre pozitívak a tapasztalataim, de csodát nem várok. A hajam a májusi (utolsó) vágás óta nem lett törött, viszont puhább és fényesebb.

De a szép hajhoz hozzá tartozik a megfelelő táplálkozás is. Ehhez van itt egy elég jó felsorolás, próbálj meg minél többet beépíteni ezek közül az étkezéseidbe:

[link]

2012. aug. 22. 14:39
 4/4 anonim ***** válasza:
A ricinus olajtól új "babahajak" nőhetnek, a más meglévő hajad nem nő gyorsabban tőle... tehát pont arra jó hogy idővel dúsabb (több) hajad legyen. Viszont ha csak a hajvégedre kened akkor kevésbé fog töredezni, szóval csak oda használd és minden okés.
2012. aug. 22. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!