Szolárium. Ellene vagy mellette?
Figyelt kérdés
Életemben egyszer szoliztam, kb 7-8 éve, akkor 5 percet. Szeretném újra elkezdeni. Tényleg veszélyes? Milyen gyakran érdemes/ lehet?
Ajánlatos bekrémezni magam előtte? Ha jól tudom van direkt szolizáshoz, hogy jobban fogjon.
Minden ötletre és véleményre kíváncsi vagyok :) Előre is köszönöm !
2012. aug. 16. 22:11
1/9 anonim válasza:
Nyugodtan mehetsz megint 5 percre először, ne krémezd be magad, mert nem szívódik fel egyenletesen és foltosan fogsz lebarnulni, szolizásos krém sem kell, ugyanúgy befog
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ :) Ez egyébként csokiszoli, nem tudom, hogy ez mennyiben más... milyen gyakran ajánlatos menni, hogy használjon is? Mondjuk heti 1?
2012. aug. 16. 22:19
3/9 anonim válasza:
Ellene!
Az UVA sugárzás barnít, és öregít. Az UVB sugárzás rákot okoz(hat), utóbbit nem bocsájtják ki a szolik.
Ergo: rettentően öregít.
Nekem még soha, semmi bajom nem volt abból, hogy decemberben nem vagyok "szép, egészséges" narancssárga.
Ráadásul egyre nagyobb divat a világos bőr.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a te véleményedet is ! Az a baj, hogy barnít engem a nap is, de max pár hétig olyan a színem. :( Egyébként fehér, nem szép. :(
2012. aug. 16. 22:32
5/9 anonim válasza:
Ellene,inkább legyen fehér,de szép a bőr,mint sárgás és mű!Sokan nem tudják a szabályait utána kiírják,hogy leégett,hámlik stb.
6/9 anonim válasza:
Ellene
Nem olyan színe van a szoláriumozott bőrnek, mintha nap barnította volna le. Annyira mű, narancssárga :S
7/9 Bijjjus7 válasza:
Szia. Szerintem nyugodtan járj, csak ne gyakran! Elég heti 1szer, 2szer színmegtartásra, előtte meg úgyis látod mennyire fog meg a gép! Mindenképp 3-5 percre menjél (ahogy számlálják a szoliban, mert ez is változó) hogy nehogy leégj! Szolizáshoz használj krémet igen, mindenképp érdemes, mert nem csak hidratálja a bőröd, hanem hosszabbítja a barnulást is. Váltogasd a fekvő, álló gépeket az egyenletes barnuláshoz, sőt én fekvőnél félidőnél meg szoktam fordulni és így sokkal szebb színem van! Ha az adott szoliban van eu-csöves illetve gyorsbarnító gép is akkor ezeket is nyugodtan váltogasd, csak az időt sose felejtsd el nézni hozzá! Eu-csokicsöves gépnél több időre is lehet menni, ez mélybarnító, ezáltal később látszik, de itt nem éghetsz meg, viszont a csokicsöves gyorsbarnító az sokkal erősebb, úgyhogy ennél óvatosan bánj az idővel, mert hamar meglátszik.. Remélem segíthettem, jó szolizást :))
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek :) Még egyenlőre nem sikerült dönteni, de még nincs meg a téli hullafehérség, így egy darabig várok :)
2012. aug. 24. 22:32
9/9 anonim válasza:
Szia.Nekem régen nap allergiám volt és a bőrgyógyász mondta hogy napra legalább 3 évig ne menjek,de a szolárium mértékkel meg engedett.Heti egyszer max 2-szer szoktam menni de csak 15 percre,és EU-0,3-as csoki csöves gépbe mert ez nem éget meg és csökkentett a sugárzása,tehát nem káros és nem szárítja ki a bőrt mint a régi turbó szolik.Krémet pedig mindig használok előtte is utána is,mert hidratál elősegíti a barnulást és nagyon kellemes az illata is.Az előző kommentekhez csak annyit hogy ha sárga vagy a szolitól az vagy az agyon szolizás vagy a rossz minőségű krémeknek köszönhető.Nekem több is merősöm is csoki csővel barnul és csöppet sem Sárga....inkább szép természetes színük van.Emelet fontos a rendszeres anyajegy szűrés főleg a nyári időszak után ha napozol.Remélem segítettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!