Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogy hozzam rendbe a hajamat?...

Hogy hozzam rendbe a hajamat? 19/L

Figyelt kérdés

Eddig elmondhattam, hogy erős szálú, barna, göndör hajam van. Azonban az elmúlt egy évben valami teljesen tönkre ment benne. Teljesen töredezetté vált és kiszáradt. Rossz tapintású ás ha végig húzom a kezemet rajta akkor egy csomó hajszálat találok a kezemben és hajmosáskor is a lefolyóból egy csomót kell kihalásznom. :( Azt hiszem talán a hajszárító okozhatta ezt, mert télen elég gyakran sikerült használnom. Egyébként elkezdtem hajbalzsamot használni kb. fél éve, az valahogy rendbe rakta, de még mindig elég rémes, talán csak annyit segített, hogy nem rontott tovább a helyzeten. Ezen kívül nem rég kipróbáltam ilyen házi pakolásokat, ami tojásból és mézből állt. Kétszer már kipróbáltam, de nem vettem észre nagyon változásokat. Ami talán segíthet a gondom megértésénél, hogy nagyon gyakran van összegumizva a hajam és csatokkal feltűzve. Mostanában megpróbálom mellőzni a hajszárítót, de ez sem képes elég életet lehelni a séromba :S Soha életemben nem vasaltam és nem használtam festéket vagy más vegyi anyagot, ezért ennyire meglepő!

Jelenleg a hajam kicsit rövidebb és nem ér a vállamig, viszont én szeretném jó hosszúra megnöveszteni végre ( ja, azt mondtam már, hogy mintha nem is nőne, régen mindig olyan hamar megnőtt, mint a gomba )és nem szeretném nagyon levágni. Valaki tudna segíteni abban, hogy hozzam rendbe és esetleg a problémám gyökerére is rávilágítani?

2012. júl. 14. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:
le kell vágatni rövidre és onnantól kezdve rendesen ápolni...hajszárító felejtős + vérképet kéne csináltatni van-e valamilyen nyomelemhiányod ill a patikában kérj a vizsgálat eredményeinek ismeretében étrendkiegészítőt/vitamint
2012. júl. 14. 20:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Étkezés, sok víz fogyasztása.

Heti kettőnél többször nem szabad túl szorosan felrakni a hajat, és esetleg látogass el egy BioHair szalonba, ahol tudnak ajánlani a hajtípusodra sampont+balzsamot.

2012. júl. 15. 08:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Ott kell elkezdeni, hogy megszabadulsz a törött résztől. Ha nem akarod levágatni, akkor havonta 1-1,5 cm-t vágass a végéből hónapokig, akkor ennél a hossznál maradsz, de néhány hónap után jelentősen javulni fog a hajad állapota.

Kezdj el szedni valami hajvitamint (akár a dm-es is jó, az csak 999 Ft 2 hónapra), és ne szárítsd egyáltalán.

Ha használsz lakkot, zselét, waxot vagy ilyesmiket azt ne tedd többet.

Mivel szoktad feltűzni? A műanyag csipeszes csatok (ha nincs rajtuk kiálló vagy éles rész) jók, azok nem károsítják a hajat. Persze hajgumi nélkül használd. Éjjelre ha tudod fond be a hajad, a végére tegyél ilyen mini szilikonos gumit.

Használj kímélő sampont, és mellé mindig balzsamot. Samponból jó a dm-es Babylove vagy a sárga Dulgon kids. Ezek teljesen szulfátmentesek, így nem szárítják a hajat. Nekem még a Balea málnás sampon is bevált. A balzsamból a Wella Pro Series Repairt tudom ajánlani, nagyon jó. Könnyen fésülhető és puha lesz a haj tőle. Nem tudom milyen gyakran mosol hajat. 3 napnál gyakrabban ne nagyon moss. Mosások között használhatsz valami spray balzsamot a hajadra, nekem a Pantene Aqua Light a kedvencem.

Ezek mellett mindig bánj óvatosan a hajaddal, ne használj semmi olyan fésűt vagy csatot, ami éles lehet vagy beleakadhat. Sose dörzsöld, fésülésnél az aljáról kezdd és úgy haladj felfelé.

2012. júl. 15. 09:10
 4/4 anonim ***** válasza:
B vitamin hiány, vas hiány, segítség kép, mosás után ecetes víz leöblítés. Hajszárító káros, nyáron Uv sugár is árt, roncsol, a hajlakk is, gyakran hordjad változatosan. De elsősorban a vitaminok, ásványi anyagok hiányát tedd rendbe. (az életkor előre haladtával, ha a menses elmarad észlelhető ilyen)
2012. júl. 15. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!