Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Milyen lehetőleg minél termész...

Milyen lehetőleg minél természetesebb és minél olcsóbb módszerrel tudom rendbe hozni a sprőd, szálló, durva hajamat?

Figyelt kérdés
Hátközépig érő nagyon dús, erős szálú hajam van, néha befestetem feketére. Szerencsére nem zsírosodik, elég heti egyszer megmosnom, viszont rettenetesen száll, durva tapintású, a vége kiszárad. A végét még úgy-ahogy rendbe tudom tenni pakolással és hajvégápolóval, de azzal semmit nem tudok kezdeni, hogy száll össze-vissza már egészen a tövénél is. Ha hajformázókat kenek rá, pl. egy pötty zselét vagy wax-ot, azzal átmenetileg megszűnik a "szállás", viszont ezt azért nem szeretem, mert két nap múlva kénytelen vagyok megmosni újra, annyira bezsírosodik tőle. Elképzelhető, hogy a nagyon kemény víz okozza a problémát? Hallottam olyan samponról, ami direkt arra készült, hogy kemény vízben kell vele hajat mosni, próbáljam meg azt? Vagy mit tegyek?

2012. jún. 6. 23:21
 1/6 anonim ***** válasza:
A szálldosáson nem tudom, hogy segít-e. Nekem néha szálldos, olyankor nem tudom mitől. A többi gondodra natúr szappant ajánlanék. Kézzel készült natúr bio szappant.
2012. jún. 7. 00:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Hello!

Próbáltad már a SERICAL tejproteines hajpakolását?

Fodrászkellékesben egy liter kb 1100FT.

Nagyon jó illata van és szépen helyrehozza a sprűd hajat, nekem segített.

Nekem is hasonló problémám van.

Én a következőképpen kezelem a hajam és nekem bevált:

1. hajmosás előtt néhány órával avonos Advance hajvégápoló szérummal bekenem a hajvégeket és fújok rá bőven Gliss Kur kétkomponensű hajápoló sprayt.

2. Megmosom a hajam Kallos samponnal, ami szintén fodrászkellékesben kapható.

3. Serical hajpakolást viszek fel. Ezt minimum 10 percig rajta hagyon, de minél tovább annál jobb. Hetente egyszer 1-2 óráig szoktam ezzel pakolni a hajam.

4. Lemosom a pakolást rendesen, betekerem egy törölközőbe és rajta hagyom 10 percig. Aztán nem dörzsölöm a hajam hanem inkább nyomkodom.

5. Újra befújom Gliss Kur spray-vel és hővédővel és finoman kifésülöm. Így sokkal könnyebb mintha nem fújnám rá az ápolót.

6. Hagyom egy kicsit szabad levegőn száradni és utána nem forró hanem inkább langyos levegővel szárítom meg.

7. Teszek rá hajvégápolót és fél óra elteltével kivasalom.

Az eredmény: Szép egyenes, nem szálkás és nem szálldosó haj. Kisebb fajta tortúra az igaz, de szerintem megéri! :)

Ha kipróbáltad, várom a véleményed :)

Szép napot!

2012. jún. 7. 09:39
 3/6 A kérdező kommentje:

első: a szappan nem szárítja?

második: kicsit leegyszerűsítve kipróbáltam a procedúrát, most egészen emberi lett, bár még mindig száll. De gondolom kell neki pár alkalom, míg a pakolás igazán ki tudja fejteni a hatását. Vasalgatni nekem sem időm, sem türelmem nincs, főleg mert semmi értelme, pár óra múlva visszaugrik.

2012. jún. 9. 12:36
 4/6 anonim ***** válasza:
1 tojássárgát keverj össze egy kis olívaolajjal(pár csepp elég) és egy jófajta balzsammal. adj hozzá egy !kis! vizet hogy kicsit folyósabb legyen. aztán a hajvégedre tedd fel és csomagold be alufóliába 4-5órára. ha az egész hajadra akarod, akkor utána mosd meg a hajadat 2-3x :)
2012. jún. 13. 15:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok. A natúr szappan nem. Sőt, a száraz hajat rendbe hozza. (A natúr szappanban csak természetes összetevők, gyógynövények vannak.)
2012. jún. 13. 15:55
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm!
2012. jún. 13. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!