Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Segítesz kérlek? Megnézed,...

Segítesz kérlek? Megnézed, hogy jól csinálnám-e? (bőrápolás)

Figyelt kérdés

Szóval az a nagy helyzet, hogy zsíros, pattanásos, mitesszeres a bőröm, és mivel a bolti kencék nem váltak be, ezért kitaláltam, hogy természetes alapanyagokból próbálok kihozni valamit. Így csinálnám, ezt heti 2x, elalvás előtt:

1. megmosnám az arcom meleg vízzel

2. kigőzölném az arcom (ezt nem tudom hány percig kell, 10 perc elég lesz?)

3. bőrradíroznék mézzel és cukorral (ezt nedves arcon vagy száraz arcon végezzem? és kb. hány percig, mondjuk ezt is 10?)

4. zselatinos+tejes maszkot tennék az orromra és az államra, hogy eltávolítsam a mitesszereimet

5. összehúzó hatású gyógyteával, diólevél főzetével áttörölgetném az arcom

6. hidratálás céljából mézet raknék az arcomra, és fent hagynám rajta egy negyed óráig, akár fél óráig is

Nos?

2012. jún. 19. 22:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
És köszi a választ!
2012. jún. 20. 08:27
 12/16 A kérdező kommentje:

De amit én használnék, az nem pakolás, hanem olyan, mint egy mitesszer eltávolító tapasz.

Itt a videója:

http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE

2012. jún. 20. 08:30
 13/16 anonim ***** válasza:

A zselatinos-tejes maszkot próbáltam én is. :)

Nekem nem igazán sikerült, konkrétan egy mitesszer se jött ki.. :D

Én is mézből és cukorból készítek arcradírt és úgy szoktam csinálni, hogy picit benedvesítem az arcom a kezemmel és úgy viszem fel a masszát. 2-3 percig bőven elég lesz, én imádom. Persze óvatosan és gyengéden kell, némelyik cukor elég szemcsés, de én szeretem, egy jó kis masszázsnak is simán megfelel, 2 in 1. :D

A mézet pedig 5-10 percnél tovább ne hagyd az arcon, ugyanis fordítva is elsülhet a dolog. Kiválóan ápol, hidratál és táplálja a bőrt, de egy idő után dehidratálttá válik a bőr tőle. Ezért 5-10 percig bőven elég rajta hagyni az arcon, utána pedig langyos, bő vízzel mosd le. :)

2012. jún. 20. 09:33
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi a jótanácsokat, megfogadom őket!
2012. jún. 20. 11:05
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem is mitesszeres az arcom. A napokban olvastam, hogy a meleg víz nem a legjobb neki. Inkább hideg vízzel mosd, az nem serkenti annyira a faggyúmirigyműködést, mellesleg később leszel ráncos. :)
2012. jún. 21. 16:39
 16/16 A kérdező kommentje:
Inkább lennék most szép. :)
2012. jún. 21. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!