Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Segítesz kérlek? Megnézed,...

Segítesz kérlek? Megnézed, hogy jól csinálnám-e? (bőrápolás)

Figyelt kérdés

Szóval az a nagy helyzet, hogy zsíros, pattanásos, mitesszeres a bőröm, és mivel a bolti kencék nem váltak be, ezért kitaláltam, hogy természetes alapanyagokból próbálok kihozni valamit. Így csinálnám, ezt heti 2x, elalvás előtt:

1. megmosnám az arcom meleg vízzel

2. kigőzölném az arcom (ezt nem tudom hány percig kell, 10 perc elég lesz?)

3. bőrradíroznék mézzel és cukorral (ezt nedves arcon vagy száraz arcon végezzem? és kb. hány percig, mondjuk ezt is 10?)

4. zselatinos+tejes maszkot tennék az orromra és az államra, hogy eltávolítsam a mitesszereimet

5. összehúzó hatású gyógyteával, diólevél főzetével áttörölgetném az arcom

6. hidratálás céljából mézet raknék az arcomra, és fent hagynám rajta egy negyed óráig, akár fél óráig is

Nos?

2012. jún. 19. 22:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

igen, jól csinálnád, de a 6. pontnál ott kipróbálhatod a következőt: 1 tojásfehérjébe, bele törsz egy fél élesztőt, összekevered és felkened az arcodra.

A te verzióddal váltogatva.

Egyszer ezt, a következő alkalommal azt!

2012. jún. 19. 22:46
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem is rossz ötlet. Nekem is zsíros és pattanásos az arcom; lehet, hogy én is kipróbálom:D
2012. jún. 19. 23:03
 3/16 A kérdező kommentje:
Azt írják, hogy radírozni a nedves bőrt kell, körkörös mozdulatokkal.
2012. jún. 19. 23:13
 4/16 A kérdező kommentje:

Örülök, ha estleg valakinek ez be fog válni.

Köszönöm a válaszokat!

2012. jún. 19. 23:15
 5/16 anonim ***** válasza:
10 percig radírozni? Nem marad bőröd? Csak át kell dörzsölni. Maximum előtte rajtahagyod a mézes cukrot 10 percig.
2012. jún. 19. 23:40
 6/16 A kérdező kommentje:

Hát, nem tudtam, tapasztalatlan vagyok a dologban. :)

Köszönöm a segítséget!

2012. jún. 19. 23:51
 7/16 anonim ***** válasza:
2-3hetente elég ezt megcsinálni...amúgy bőrradírozni artisztítás legvégén kell! ha előtte csinálod,akkor nem tudod kinyomkodni úgy a mitesszereket és pattanásokat...
2012. jún. 20. 03:02
 8/16 A kérdező kommentje:

Mért nem tudom kinyomkodni úgy a mitesszereket és pattanásokat, ha előtte csinálom?

Rendben, köszönöm, akkor a 3. és a 4. műveletet megcserélem.

2012. jún. 20. 07:49
 9/16 anonim ***** válasza:

Kozmetikus vagyok:

Kezelés menete:

most le az arcod (arctej, tonic)

radírozd le az arcod

gőzöld az arcod (10-15perc)

(itt ezután szoktunk mi nyomkodni)

különféle pakolások nem fogják eltávolítani a mitesszereket, ez nagy tévhit!!

utána nyomkodás után, elsőnek a tápláló pakolást kell feltenni, aztán pedig egy összehúzót... s legvégül egy hidratáló krémet tennék fel.

De én ajánlom neked, hogy menj el egy bőrgyógászhoz, ha annyira pattanásos vagy, vagy esetleg egy kozmetikushoz!!

2012. jún. 20. 08:16
 10/16 A kérdező kommentje:
Annyira nem vagyok pattanásos, csak borzasztóan zsíros és mitesszeres az arcom.
2012. jún. 20. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!