Kopaszodásra mi a megoldás?
Kopaszodik a fejem felső része.. mit tudnék tenni ellene?
14/F.
Ez andrológiai betegség lehet.
Valószínűleg Alopecia Praematura vagy Congenitalis Andrenalis Hyperplasia, attól függ, hogy észlelsz-e a testeden fokozott szőr növekedést, szakállasodást, férfiasodást.
Ezt a betegséget Magyarországon tilos kezelni, mert végleges impotenciát és nemzőképtelenséget okozhat, amúgy Androcur és/vagy Spironolakton nevű gyógyszerekkel kezelhető lenne.
Ismertem egy szinten 14 éves srácot akinek ilyen problémája legyen fiatalon, minthogy a jövőben ne lehessen gyereke és felnőtt korára feminim vonásai legyenek.
De reméljük nincs igazam és a hajhullásodat csak "egyszerű" gombás fertőzés, gyulladásos gócok, esetleg pajzsmirigyprobléma, vashiány vagy valami enyhébb bőrbetegség okozza, ugyanis ebben az esetben a kopaszodásod gyógyítható.
Menny el szűrésre. Góc keresés, ilyen korban a mandula szerepelhet leginkább gócként, de fog, pajzsmirigy stb is szerepelhet gócként. Menny el fog panoráma röntgenre, fül-orr gégészetre, teljes hasi ultrahangra, és keress egy jó MAGÁN bőrgyógyászt...igaz h fizetős, de legalább nem küld haza 1 hajszesszel, hanem rendesen kivizsgáltat....
Nekem a mandulám miatt hullott a hajam 1 évig.....szívtam egy bőrgyógyász miatt, és nem nőtt vissza a hajam.....
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!