Mi ez a hajvasaló mánia? Mióta van ez, és mi értelme van?
későn írok ide, de igenis divat. az én tinikoromban, de még a huszonéveimben sem, eszébe se jutott senkinek se kivasalni a haját. nem is léteztek hajvasalók. ennyiféle egyenesítő termék meg pláne nem. sőt, tinikoromban mindenki daueroltatott. érdekes, akkor senkinek nem volt gondja, hogy "összevissza áll", meg "igénytelen" s göndör haj. sőt, alkalomra szinte mindenki becsavarta az amúgy egyenes haját. ez csak néhány évvel ezelőtt kezdődött (ok, lehet, hogy a néhány az van 10 is, de mint mondtam, pl. 2000-ben még nem lehetett erről hallani, hogy hajvasalás. most meg lépten-nyomon én is ebbe botlok. (göndör a hajam. eszemben sincs kivasalni. akkor se, ha nehéz kezelni, és nekem is borzas. ja, egyszer ki lett vasalva, mert érdekelt, milyen lennék egyenes hajjal. plusz, hogy meddig tart. kb. semeddig. és nem jó.lelapul a fejemre, mint egy
sisak.)
most meg már ott tartunk, hogy mikor a boltban mondom a szintén göndör barátnőmnek, hogy ez a hab jó a göndör hajra, megkérdezi a másik lány,hogy kiegyenesíti? mert most már az a divat, mindenki egyeneset akar.
amúgy, azt olvastam, hogy ezt a fodrászok találták ki, mivel az egyenes hajat sokkal egyszerűbb kezelni.
Kedves utolsó válaszoló,
csak annyit reagálnék, hogy csak mert 1980-ban vállalták a népek, hogy borzas, szanaszét álló hajjal járnak, az attól még ugyanolyan ronda és igénytelen volt mint ma. Annyi a különbség, hogy akkor is utálták akiknek ilyen volt a hajuk, csak épp nem tudtak vele mit csinálni, hát beletörődtek, hogy úgy néznek ki mint a csapzott veréb, hidd csak el. Ha már akkor is elterjedt volna a vasaló, akkor is használta volna mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!