Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mi ez a hajvasaló mánia?...

Mi ez a hajvasaló mánia? Mióta van ez, és mi értelme van?

Figyelt kérdés
Huszonéves vagyok, stílusbeli beállítottságomnál fogva (goth) nem követem a mainstream divatot, így ebben nem vagyok valami tájékozott, úgyhogy magyarázatot szeretnék! :) Egyre többször olvasok ezen az oldalon hajvasalási problémákról. Nem értem, mi baja van az embereknek a hullámos vagy göndör hajjal, miért jobb az egyenes? Esetleg ez valami új irányzathoz kapcsolódik? Miért utálják az emberek annyira a hullámos hajat, hogy még tönkretenni is képesek érte a hajukat? Ahogy ált. iskolás koromban egyesek meg a dauerral voltak képesek ugyanerre, csak hogy ne egyenes, hanem göndör hajuk legyen. Miért nem jó az, ami van, szerintem a haj szempontjából a legfőbb, hogy szép, ápolt, lehetőleg hosszú legyen - de hogy göndör vagy egyenes, teljesen mindegy.
2009. jún. 29. 14:10
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
79%

Hát, szerintem a divat miatt van. Én nem vasalom a hullámos hajamat, mert nem akarom tönkretenni, és inkább legyen egészséges, mint divatos. Egy csomó lánynak olyan a haja, hogy húúú.... Láttam olyat, hogy kb. 10 centi volt az egész haja, (gondolom a többit már szétégette) és olyan töredezett volt, hogy nem volt egy ép hajszála. És tiszta egyenletlen (nem a vágás miatt). Nekem kb. 110 centis hajam van, és sokkal egészségesebb, mint a többi lány 90%-ának a vállig érő sérója (a vasalók közül). Lehet, hogy szép lenne egyenesen a hajuk, de mivel gyakran vasalják, tönkremegy, és úgy már egyáltalán nem szép. Azt hallottam, hogy most kezd divatba jönni a göndör és hullámos haj. Most meg majd mindenki rohan fél év múlva daueroltatni. :)

20/L

2009. jún. 29. 14:25
 2/36 anonim ***** válasza:
40%

A legtöbb ember olyan, hogy ha göndör haja van, akkor egyeneset akar, ha egyenes, akkor göndört...

És manapság ez a menő :/ hogy legyen szépen levasalt hajad... mert ha nem teljesen hullámos vagy nem teljesen egyenes, az már ápolatlan :/

Meg elég sok az EMO-s, nekik ez alap, hogy vasalják. SZerintem ennyi,kb

Persze azt nem tudják, vagy nem hiszik el, hogy tönkreteszi még a legmárkásabb kerámia-lapos vasaló is a hajukat! aztán jönnek ide kérdezősködni, hogy " Szétment a hajam a sok vasalástól és festéstől, mit csináljak?" Szánalmas...

/egy szintén goth csaj/

2009. jún. 29. 14:26
 3/36 anonim ***** válasza:
79%

Megnézel egy 80-as évekbeli filmet. Mit látsz? Idiótábbnál idiótább hajakat. 10 év múlva ugyanez lesz a vasalthajjal is. :D

Én inkább berasztáztam, hogy ne legyen gond vele, de már ez is kezd a mainstreambe tolódni sajna.

(the 69 eyes RULEZ!)

2009. jún. 29. 14:26
 4/36 anonim ***** válasza:
44%

Semmi értelme. Vagyis csak annyi mint az összes többi divat-hülyeségnek. Gondolom az iiiimoooooohval párhuzamosan jelent meg,szóval nemsokára lecseng ez is. Nem érdemes foglalkozni velük.

14/L (szintén goth)

2009. jún. 29. 14:27
 5/36 anonim ***** válasza:
96%
Te nagyon kivételes lehetsz ha sosem szerettél volna mást mint ami van! :)A nagy átlag természetesen mást szeretne,a göndör hajú egyeneset és fordítva.Az én hajam egyenes és állandóan göndörítéssel próbálkozom.Ha göndör lenne v. hullámos biztos kivasalnám. :)
2009. jún. 29. 14:27
 6/36 anonim ***** válasza:
34%

14:26

Hohoó! Goth és emo ég és föld kikérem magamnak!

2009. jún. 29. 14:29
 7/36 anonim ***** válasza:
50%
Ez a divat. Pár év múlva az összes hajvasaló a kukában fog kikötni. Én azt vettem észre, hogy akinek töredezett a haja, az azért vasalja, hogy egyenes legyen, és ne látszódjon, hogy mennyire el vannak törve a hajvégei. Közben nem veszi észre, hogy csak rosszabb lesz, aztán már csak az segít, ha 20 centiket vágatnak le belőle. Utána meg sajnálják magukat.
2009. jún. 29. 14:34
 8/36 anonim ***** válasza:
88%
Én azért kezdtem el vasalni a hajam, mert állandóan csufoltak az iskolában, hogy nem fésülködöm, ugyanis az én hajam nem rendesen göndörödik, hanem néhol jobban és tényleg nagyon hülyén néz ki, ha nincs kivasalva :S Ha szépen göndörödne, akkor nem vasalnám, mert amúgy szeretem a göndör hajat, ha van időm akkor nem kivasalom, hanem hajcsavarókkal göndörítem úgy rendesen áll :) Viszont reggel suli előtt gyorsan csak kivasalom, így egyszerűbb.
2009. jún. 29. 14:59
 9/36 anonim ***** válasza:
73%
Egyértelműen divat. Én arra leszek kíváncsi, hogy azok, akik most megtudják magyarázni, higy miért KELL vasalniuk a hajukat mennyire gyorsan dobják majd ki a hajvasalójukat mikor kimegy a divatból ez az agyan vasalt, töredezett haj. Akkor már nem lesz ciki, hogy hullámos a hajuk, meg itt-ott konkorodik. Mint ahogy pár éve sem volt.
2009. jún. 29. 15:04
 10/36 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ezt az emosok "hozták magukkal", mivel előtte nem volt divat a hajvasalás, aztán jött az emo meg a vasalt hajuk és most meg már mindenki ezt csinálja ha emo ha nem -.-
2009. jún. 29. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!