A hajvégeim is töredezettek néhol, de azt vettem észre, hogy nemcsak a hajam vége töredezik, hanem mondjuk az utolsó 10 centis részen vannak "törések", vagy ilyen kiálló hajszálak.
Nektek már volt ilyen problémátok? Mit lehet csinálni az ilyennel? Mert hiába megyek fodrászhoz, az utolsó pár centit levágja, de ha fentebb is problémás a hajam, azzal mit tegyek? Most vágassam le 5 centisre vagy mi? :((
Pedig nem is használok hajvasalót, és száraz hajra való sampont, balzsamot használok, a végeit bekenem hajvégápolóval stb.
Töredezett hajra kenj olíva olajat heti 1-2szer hajmosás előtt. Nagyon hatásos.
2012. máj. 9. 15:32
2/8 A kérdező kommentje:
sima olajat, amit főzéshez használunk?
és azt nem lesz lehetetlen kimosni?
2012. máj. 9. 15:34
3/8 anonim válasza:
Főzéshez általában napraforgó olajat használunk. De van étkezési olíva olaj is, én is olyat vettem magamnak. Nem nehéz kimosni. Kétszer habozod be a hajad, és simán kijön. Amúgy hajmosás előtt legalább fél-1 órával kendd be, hogy legyen ideje a hajadnak beszívnia a tápanyagokat.
2012. máj. 9. 15:43
4/8 anonim válasza:
Másik megoldás a kézkrém. Ezt is hajmosás előtt fél órával. Fényessé teszi a hajat, és megóvja a töredezéstől. Tapasztalat.
2012. máj. 9. 15:45
5/8 A kérdező kommentje:
Komolyan??
Hát erről még nem is hallottam, tuti, hogy kipróbálom!
És mindegy milyen? vagy mondjuk száraz kézre való?
És az egész hajadat bekézkrémezed? vagy csak a végeket?
2012. máj. 9. 15:57
6/8 anonim válasza:
Tökmindegy milyen krém. Én csak a szárazabb részeket szoktam bekenni, de bekenheted a hajad többi részét is, ártani nem árt, legalább megakadályozod vele az újabb töredezést.
2012. máj. 9. 16:07
7/8 anonim válasza:
Majd tapasztalatot írhatsz, hogy segített-e :-)
2012. máj. 11. 07:56
8/8 anonim válasza:
A hidratáló kézkrém vagy testápoló tényleg jót tesz a hajnak, nekem ezt már fodrász is mondta, de CSAK a hajad végére kend, mert ha a fejbőrödre kened, rettenetesen zsíros lesz tőle a hajad, akkor is, ha alapvetően nem lenne hajlamos. :) A hajvégekre elég minden hajmosás előtt kb. 10 perccel feltenni, én ezzel együtt szoktam még havonta kétszer összekeverni Kallos placentás pakolást (literes tégelyben kb. 600-700 Ft) összekeverni 2-3 evőkanál olíva olajjal és hajhossztól függően egy vagy két tojássárgájával, ezt ráteszem az egész hajamra, és egy félórára-órára betekerem folpakkal, így jobban beszívja a tápanyagokat. Nekem is nagyon csúnya, töredezett volt a hajam (kétszer volt leszívatva feketéből...), de ettől fél év alatt olyan lett, mint a reklámokban. Persze azért nem árt háromhavonta egy centit vágatni a végéből, de gyönyörűen rendbe teszi ez is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!