Szeborreás (pattanásos-száraz) bőrre milyen alapozót ajánlanátok?
Nekem is szeborreás a bőröm :( Nekem korpás szeborreám van, ami azt jelenti, hogy néha picit korpásan hámlik a bőröm és még fakó is, húzódik is, érzékeny is. Ha neked is ilyen, akkor még NE használj alapozót, ami rontana a helyzeten,helyette keress fel egy kozmetikust, aki kitisztítja a bőrődet, felpezsdíti egy jó masszázsal a vérkeringésedet. És utána is rendszeresen járj hozzá. A szeborrea nem száraz bőr, hanem zsíros csak nem tud ürülni, mert megkeményedett a faggyú. Krémek helyett hidratáló géleket, szérumokat használj, ami vízhiányos bőrre való, mert ez a bőr felszíni vízhiánnyal párosul. És nem utolsó sorban változtass életformát, mozogj sokat, ne stresszelj, kerüld a kész ételeket, legyél sokat szabad levegőn. Ha a tüneteket sikerült megszűntetned és még így is akarsz alapozót, akkor én hidratáló alapozót használnék, ami megköti a vizet, pl. Clinique.
Én még csak 1 hete csinálom az életváltozást, mert sok kozmetikusnál jártam, mégis csak ő tudta normálisan beazonosítani a problémámat. Valoszínű azért volt nehéz, mert egyébként szép, sima a bőröm az arcom nagy részén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!