Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ricinus-ozók! Nálatok nem...

Ricinus-ozók! Nálatok nem szólnak a gyógyszertárba az elvitt mennyiség miatt?

Figyelt kérdés

Azt hiszem kb. 3x vettem, először azt mondták, hogy ha többet szeretnék, nyugodtan vihetek úgy legközelebb, vihetek üveget is;

Másodszor szó nélkül adtak, (vittem üveget, mondtam is hogy nem hashajtónak kell..)

Harmadjára pedig már szóvá tették, hogy nem szoktak ilyen nagyobb mennyiségben kiadni, pláne nem ilyen üvegben...(mikor ugyanazt vittem, amibe előzőleg adták, még rajta volt a címke is...)

Szóval megint elfogyott, és tényleg nem tudom, hogy ez tényleg ekkora problémát jelent a patikának?

Nálatok hogy folyik egy nagyobb mennyiségű - mondjuk 2 dl-nyi - ricinus olaj vásárlása?

Válaszokat előre is köszi:)

2012. jan. 30. 19:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
A fejbőrömbe szoktam maszírozni. Egy pohárba öntök két evőkanál ricinust és egy evőkanál olajat, így könnyebb felvinni. Van aki az egész hajára rak, van aki csak a fejbőrére, és van aki a fejbőrére meg a hajszálak végére. Ez tőled függ.. Egyébként olyan nincs, hogy összevissza nő.
2012. jan. 31. 17:21
 12/19 anonim ***** válasza:
67%
Én is először belemasszírozom a fejbőrömbe, utána ami a pohárba marad (nálam 4 evőkanál ricinus, 2 evőkanál olíva) azt a hajam végére kenem fel, meg így a kettő közé ha még marad aztán kicsit gyurmászolom hogy jobban eloszlassam, utána lefóliázom, betekerem törölközővel és alvás. Reggel meg hajmosás. Csípőig érő iszonyat dús hajam van amúgy, 30 ml ricinus egy alkalomra sem lenne elég.
2012. jan. 31. 18:31
 13/19 anonim ***** válasza:
67%
Senkinek semmi köze ahhoz hogy mennyit viszel (mert recept nélküli)
2012. jan. 31. 20:25
 14/19 A kérdező kommentje:

Én melegen festőecsettel viszem fel, úgy soronként szedegetem le alulról kezdve és a tövéhez pepecselgetem, aztán masszírozom át az egészet és fújom meg hajszárítóval..(stb..bugyolálás...:)

Én láttam olyan hajnaplót(vagy mit), ahol a csajszi haja tök egyenletlenül nőtt, valahol másfél év alatt majdnem akkora maradt, mint a kezdetén, máshol meg vagy 20-30 cm-rel volt hosszabb a kezdeti hosszánál. Úgyhogy én ezért csinálom így.:)

2012. jan. 31. 20:27
 15/19 A kérdező kommentje:
Egyenlőre ma nem voltam sehol, majd holnap veszem a nyakamba a ricinus-lelőhelyeket, és bepróbálom ezt a mindenhol 1 dl-nyis taktikát!:)
2012. jan. 31. 20:29
 16/19 anonim válasza:
köszi :) sokierült és jó puha :$$
2012. febr. 5. 11:24
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Én ma az egyetlen nyitva lévő patikában bepróbálkoztam, hogy a hajamra kéne. El is hitte a nő látszólag, de valami hihetetlen szabálymániás lehet, mert ettől függetlenül 30 ml-t adott csak... Hát ha nekik ez kell, akkor majd riadóztatok 5-6 embert, és egymás után odamegyünk hozzá, ricinust kérni...
2012. febr. 5. 16:49
 18/19 A kérdező kommentje:

Ez se rossz ötlet!:D

Én voltam 2-be, most akkor megint el vagyok látva egy ideig; de hát ez nem röhej?!? Komolyan mondom, mielőtt a hajamra kentem volna, akkor olvastam hogy hashajtó. Ezért van a patikákban. Csak azt nem értem, hogy miért nem akarják kiadni, ha egy csomóan ismerik, mint hajnövesztőt?!?

Lehet, hogy az adó miatt.. mármint minél többször viszünk kisebb mennyiséget, mindig kifizettetik velünk az adót, ami persze nem mennyiségre van az olajon, hanem elvitelre. Vagyis ugyanannyi az adó a 30 ml-en, és az 1, akár 2 dl-en is.

2012. febr. 5. 17:07
 19/19 anonim ***** válasza:
61%
Hát lehet... Attól, hogy hashajtó, nem értem, miért féltik ennyire az embereket tőle.. Ha valaki meg akarja 'viccelni' az ismerőseit, azt a patika kihagyásával is megteheti. :) A patikus nő meg fel volt háborodva, hogy meg merészeltem kérdezni, hogy a többi gyógyszertárban is csak ennyit adnak-e ki egyszerre... "hát nekem azt honnan kéne tudnom?" fúúúú... szerencséje, hogy ott van előtte az az 'üvegfal' :D Nekem most vállig érő hajam van, egy pár kanál olivaolaj meg a 30 ml ricinus alig lett elég a hajamra... Tényleg végig kell járni az egész várost, hogy egy havi adag összejöjjön:/
2012. febr. 5. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!