Nagyon gyorsan zsírosodik a hajam. Mit tegyek?
Mostanában elég hamar zsíros lesz a hajam. Gyorsan zsírosodó garnier sampont használok, meg szoktam mosni balzsammal is de nem mindig mert elvileg az is zsírosítja a hajat. (1 héten 2x mosok hajat) Megszárítom hajszárítóval, hogy az is szárítsa a hajamat. De így is 2 nap után már látszik, hogy összeáll és nagyon lapos :| Régen nem volt ilyen. Mostanában vasalom is. De amikor nem vasaltam akkor is zsíros volt (de nem ennyire) és száraz volt a vége. Kérlek segítsetek (:
16/L
1) dobd ki a hajvasalód
2) hajmosás előtt használj pakolást - neten vannak jó receptek olívaolajjal, tojással, ricinusolajjal
3) próbálkozz sampon váltással, ha ez nem jön be
4) balzsamból kevesebbet a hajtöveken, többet a haj hozzán használj
5) hajszárítót amennyire lehet, kerüld, mosás után csavard töölközőbe a hajd egy fél órára, utána pedig ne a legforróbb fokozaton szárítsd
Ha mosás után kiszárítod, persze, hogy gyorsabban zsírosodik a hajad, hiszen a szárazság ellen több faggyú termelésével védekezik a fejbőr. Nekem Pantene dúsító sampon + balzsam párosa jött be, még a harmadik nap is ki merek menni az utcára úgy, hogy nem kötöm fel a hajam, bele se merek gondolni, mi lenne, ha zsírosodás ellenit használnék, de muszáj a dúsítót, különben lelapulna, mert hosszú, vékony szálú, és van minden baja, amit el bírsz képzelni...
Az nem jutott senkinek eszébe, hogy a lány 16 éves? Naná, hogy gyorsabban zsírosodik a haja. Tinédzser.
A zsíros hajat amúgy pedig meg kell mosni. A heti 2 mosás egyáltalán nem sok. A hajnak és a fejbőrnek is kell a tisztulás.
Amúgy a balzsamot csak a haj végére kell kenni, talán akkor nem lesz olyan zsíros.
Köszönöm mindenkinek a válaszát :) nagyon remélem beválnak amiket írtatok. És remélem azt is, hogy hamar elmúlik ez a hajzsírosodás :(
És még egy kérdés.. miért nem lehet vasalni? :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!