Fodrásztanulónak is adtok borravalót, ha foglalkozik veletek?
Figyelt kérdés
Anyám mindig szokott adni, egyrészt odaadja a frizura árát a fodrásznak, meg a tanulónak is ad, mert hogy megmosta-szárította a haját. Szerintem így baromi sokba kerülne a hajam.2011. nov. 9. 06:54
1/8 anonim válasza:
Az én barátom fodrásztanuló és a legtöbb embertől szokott kapni. (200Ft körül). De ha te úgy gondolod, hogy ez nem fér már bele, akkor ne adj :)
2/8 A kérdező kommentje:
200 Ft? ennyi elég lenne? Mert 5ezerből nem szoktam már visszakérni a visszajáró 200-at, de azt a fodrásznak adom.
2011. nov. 9. 07:53
3/8 anonim válasza:
Tanulónak pénzt nem szoktam adni, nem is szabad, ugyanis ha pont akkor lépne be egy APEH ellenőr, akkor őt vágnák meg pár százezerre.
Én adok neki ilyenkor egy tábla csokit, vagy márkásabb kekszet, ilyesmi.
De a legutóbbi alkalomnál megtudtam, hogy mindent ők fizetnek, nem a szalon, ahol tanulnak (hajhab, sampon, minden egyéb) legközelebb szerintem viszek egy flakon hajlakkot, vagy ilyesmit.
4/8 anonim válasza:
Én is egy olyan 100-200ft-ot szoktam ott hagyni a tanocnak, ha mosta/szárította a hajam, a fodrásznak valamivel többet.
5/8 anonim válasza:
Bár én nem fodrász vagyok, hanem kozmetikus, mi tanuló korunkban szoktunk kapni borravalót. Nem több száz Ft-ot, volt, hogy csak 50-et. Győztünk érte hálálkodni a vendégnek, mert tudtuk, hogy nem azért adja, mert muszáj, hanem mert elégedett volt velünk. Nekünk ez sokkal nagyobb dicséret és elismerés volt, mint ha az oktatónk mondta volna, hogy jól dolgoztunk (amit nem szokott).
6/8 A kérdező kommentje:
Hát én nem voltam elégedett, mert fél óráig szárította (fél tincsenként) a hajamat, pedig csak vállig ér. Azt hittem, ott őszülök meg. Ráadásul kacsafarok lett a vége.
2011. nov. 9. 12:36
7/8 anonim válasza:
5-ös vagyok
Ha nem vagy megelégedve, nem kell adnod. Ez tényleg csupán a vendégem múlik ad-e, egyáltalán nem kötelező.
(egyébként az én derékig érő hajamat sem tart fél óráig szárítani)
8/8 anonim válasza:
Első vagyok. A barátomnak csak a könyvelési díjba kell beleszállnia, ami 7 ezer Ft. Egy lakkal vagy hajhabbal nem hiszem, hogy sokra mennének, hisz úgy sem azt használják, hanem azt, amit az ottani fodrász (a mesterük) megrendel, hisz ő tudja, hogy melyik vendég hajára milyen fajta kell és azokat amiket ott használnak, azok nagy részt professzionális termékek és úgy rendelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!