Ennyire sokat számít a hajnál a genetika?
Hát igen, sajnos ez van. Szinte mindent a genetika határoz meg a hajnál: milyen vastagok a hajszálak, mennyi haja van valakinek, milyen a színe, göndör-e vagy egyenes, befolyásolja, hogy milyen gyorsan zsírosodik és nő, stb.
Általában amúgy úgy szokott lenni, hogy akinek vékony szálú a haja, annak jobban lelapul és könnyebben törik. A szüleidnek milyen a haja? Biztos örökölted valamelyiküktől, esetleg nagyszülőtől.
Nekem szerencsére jót dobott a gép, rengeteg hajam és nagyon vastag szálú, elég fényes is mivel sötét. Apukámtól örököltem egyértelműen. Anyámnak nagyon kevés és vékony szálú a haja, elég silány minőségű. Az enyém csak abban hasonlít rá, hogy hamar zsírosodik. :S
Szerintem tudok, pár jó tippet adni, amelytől biztosan jobb lesz. Egyébként hány éves vagy?
Na most az is lehet probléma, ha túl sokat kezelgeted ápolgatod. Az én hajamnak pl. a balzsam sem jó, másnap már teljesen levan lapulva. Úgyhogy én hetente 2X mosok hajat, de balzsam, és egyéb hajkezelő nélkül. Csak sampont használok, de mindig mást, legalább 2-3 fajta van itthon, és azt hazsnálom, amelyikhez kedvem van, vagy a kezembe kerül. Ha ugyanazzal mosol mindig hajat akkor megszokja a hajad, és nem hat úgy. Bár én ritkán szoktam, de megpróbálhatod azt, hogy hajhabot teszel mosás után a hajadra, eloszlatod de még amikor vizes, majd azzal szárítód meg.(nem kell sok 1 normál hosszúságú hajra 2 diónyi kb.) Az sem jó, ha túl sokat fésülgeted, fogdosgatod, 1nap egyszer elég fésülködni. Én a fésút is megszoktam mosni, hogy ne vigyem vissza a zsírt a hajamra vele. Egyébként, ha úgy szárítod, hogy közben lehajolsz, magyarul az alját, akkor is sokkal dúsabb lesz. Most ennyi jutott eszembe, remélem segít valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!