Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ennyire sokat számít a hajnál...

Ennyire sokat számít a hajnál a genetika?

Figyelt kérdés
Én mindent megteszek a hajam egészsége érdekében amit csak lehet, nem festetem, nem vasalom, nem szárítom, rendszeresen ápolom hajpakolással, balzsammal, nem mosom túl gyakran, szedek hajvitamint, minőségi hajkefét és fésűt használok és rendszeresen vágatom a végét. Ennek ellenére rossz minőségű, vékonyszálú, töredezésre hajlamos és lelapuló. Már nagyon el vagyok keseredve, nekem sosem lehet szép hajam? Mindig olyan irígykedve nézek másokat hogy milyen szép dús, fényes hajuk van pedig alig törődnek vele én meg a lelkemet kiteszem mégis ilyen silány.
2011. szept. 1. 18:02
 1/4 anonim ***** válasza:
igen, ez is nagyban függ a genetikától. Amúgy én is így vagyok ezzel:)
2011. szept. 1. 18:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát igen, sajnos ez van. Szinte mindent a genetika határoz meg a hajnál: milyen vastagok a hajszálak, mennyi haja van valakinek, milyen a színe, göndör-e vagy egyenes, befolyásolja, hogy milyen gyorsan zsírosodik és nő, stb.

Általában amúgy úgy szokott lenni, hogy akinek vékony szálú a haja, annak jobban lelapul és könnyebben törik. A szüleidnek milyen a haja? Biztos örökölted valamelyiküktől, esetleg nagyszülőtől.

Nekem szerencsére jót dobott a gép, rengeteg hajam és nagyon vastag szálú, elég fényes is mivel sötét. Apukámtól örököltem egyértelműen. Anyámnak nagyon kevés és vékony szálú a haja, elég silány minőségű. Az enyém csak abban hasonlít rá, hogy hamar zsírosodik. :S

2011. szept. 1. 18:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Sem a szüleimnek, sem a nagyszüleimnek nincs (vagy nem volt) ilyen rossz haja. Édesanyámé is vékonyszálú de neki dús, az enyém meg még kevés is. Nem értem, annyi helyen hallani, olvasni hogy ezt csináld azt csináld, ezt egyed, ezzel moss hajat, azzal kenegesd és akkor nem lesz gond a hajaddal. Akkor ez az egész csak kamu? Én már lassan belegolyózom ebbe az egész hajmizériába, állandóan ezzel foglalkozom, kipróbálok mindent hogy jobb legyen. Állandóan lesem a tükörben hogy jaj most éppen mennyire van lelapulva. Már a póthajon gondolkozom de sajnos azt nem engedhetem meg magamnak.
2011. szept. 1. 19:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tudok, pár jó tippet adni, amelytől biztosan jobb lesz. Egyébként hány éves vagy?

Na most az is lehet probléma, ha túl sokat kezelgeted ápolgatod. Az én hajamnak pl. a balzsam sem jó, másnap már teljesen levan lapulva. Úgyhogy én hetente 2X mosok hajat, de balzsam, és egyéb hajkezelő nélkül. Csak sampont használok, de mindig mást, legalább 2-3 fajta van itthon, és azt hazsnálom, amelyikhez kedvem van, vagy a kezembe kerül. Ha ugyanazzal mosol mindig hajat akkor megszokja a hajad, és nem hat úgy. Bár én ritkán szoktam, de megpróbálhatod azt, hogy hajhabot teszel mosás után a hajadra, eloszlatod de még amikor vizes, majd azzal szárítód meg.(nem kell sok 1 normál hosszúságú hajra 2 diónyi kb.) Az sem jó, ha túl sokat fésülgeted, fogdosgatod, 1nap egyszer elég fésülködni. Én a fésút is megszoktam mosni, hogy ne vigyem vissza a zsírt a hajamra vele. Egyébként, ha úgy szárítod, hogy közben lehajolsz, magyarul az alját, akkor is sokkal dúsabb lesz. Most ennyi jutott eszembe, remélem segít valamit.

2011. szept. 4. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!