Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Segitség! Szőrtelenités. De...

Segitség! Szőrtelenités. De hogyan? (LENT) 13/L

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, már menstruálok, és elég durván szőrösödöm. Bár a puncimon is nagyon zavar nyárra azt megoldom egy olyan forro nacis bikinivel. De mit csináljak a lábammal és a Hónaljammal? A Lábamat már egyszer epiláltam, az nem fájt annyira, és jó lett de a combomat még nem. Lehet azt is, és ha igen melyik epilátor a legjobb rá? A hónaljamat pedig már tavaly óta borotválom mert ott nagyon zavar a szőr, és mivel fekete, nagyon látszik. De a borotva nem szedi le szépre, hogy ne látszon , se a szőrtelenitő krém. Elmennék kozmetikushoz de félek. Hogy csinálja? És sima lesz? Nagyon fáj? És epilálni lehet? HELP! Tudom hogy nagy ügyet csinálok belőle de nagyon zavar. És létszi ne olyanokat irjatok csak Hogy "13 évesen minek kell azt leszedni" Köszi előre is.
2011. máj. 30. 16:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Az epilátor mehet combra is. Ha elmész kozmetikushoz, az meg legyantázza. Ennyi erővel fogd magadnak, és szedd le epilátorral. Amúgy combra, hónalja bármilyen epilátort használhatsz, csak intim területre kell másmilyen.

Szóval hónaljra, combra mehet nyugodtan epilátor, én is azt használok.

Egyébként persze, sima lesz, ha ügyes vagy. Ha a lábadat tudod epilálni, akkor a combból meg a hónaljból sem lesz probléma, majd tükörben ellenőrzöd a végeredményt, és ha valahol javítani kell akkor megcsinálod.

Persze, fáj, fáj, de ha lábon kibírod, a többi is menni fog. :)

20N

2011. máj. 30. 16:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, és ha kozmetikus legyantázza a hónaljam az nem jobb? Mert hogy még is ért hozzá...
2011. máj. 30. 16:24
 3/6 anonim ***** válasza:
A gyantázás teljesen ugyanaz, mint az epilálás. Ugyanúgy tövestül téped ki a szőrszálakat, ugyanúgy elkezd ritkulni a szőr, ugyanúgy könnyebb lesz hónapok múlva kiszedni. Ha te jobban éreznéd magad ha egy kozmetikus legyantázná, vagy nincs kedved vele vesződni, akkor menj kozmetikushoz. Ő legyantázza combodat is, hónaljadat is, amit csak akarsz. Általában egy kis erre a célra használt gép segítségével felmelegítik a gyantát, amikor nyúlós-folyékony akkor felviszik a szőrös területre, majd rárakják a csíkot. Jól belenyomkodják a csíkot a gyantába, megfeszítik a bőrt, majd egy határozott mozdulattal letépik a csíkot a szőrrel együtt.
2011. máj. 30. 16:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, a kozmetikus megoldja.
2011. máj. 30. 17:51
 5/6 Levander ***** válasza:

Az epilálás és a gyantázás marhára nem ugyanaz. :)

Az epilátor merőlegesen tépi a szőrszálat és sokaknak csúnyává teszi a bőrt, a gyantával pedig a szőr növekedési szögének megegyezően lehet tépkedni. Meg sem érzed a gyantát. Persze vannak szadista kozmetikusok, de hideggyantával nyugodtan megcsinálhatod magadnak a combodat.

A gyantát felmelegíted a tenyereid között dörzsöléssel (vagy neki dörzsölöd egy ruhadarabnak) és ha érzed, hogy felmelegedett, széthúzod és szépen ráfekteted a csíkokat a lábadra. Lesimítod és úgy húzod le a csíkot, hogy ökölbe szorítod a kezedet, ráfekteted a gyantacsíkra, megfogod a gyanta alsó végét és a szíved irányába lehúzod. Minél kisebb szögben téped le a csíkot, annál kevésbé fog fájni.

Ha jól csinálod, észre sem fogod venni, hogy rengeteg szálat kitéptél gyökerestől. :)

Idővel pedig annyira meglazulnak a szőrtüszőid, hogy szó szerint ki tudod húzni a szőrszálat egy csipesszel. Egyszerűen elengedi a tüsző.

Fontos, hogy gyantázás után radírozd le a bőröd radírozó tusfürdővel, vagy radírozó kesztyűvel folyó víz alatt. Utána kend be pl. Babával.

Amúgy 13 évesen inkább legyél igényes a testedre, minthogy a korodra hivatkozva ne szőrteleníts. :) Én is 14-15 évesen kezdtem, igaz, amikor én ennyi éves voltam, mint te, a kutyát se érdekelte, hogy szőrösödik a lányzó és nőnek a mellei. :)

2011. máj. 30. 22:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a borotva a legjobb...

Vagyis én 1 hónapja csinálom...18éves vagyok.

2011. máj. 31. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!