Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha bemelíroztatom a hajam,...

Ha bemelíroztatom a hajam, akkor kevésbé fog zsírosodni?

Figyelt kérdés

Panaszkodtam anyumnak, hogy oké 15 éves vagyok és tini, de az már nekem is sok, hogy a majdnem derekamig érő hajamat kétnaponta kell mosnom... És ez már évek óta megy, meg is szoktam, de most már a két napot is alig bírja ki... És erre mondta, hogy ha bemelíroztatnánk, halvány szőke csíkokat festetnénk az alapból szőkésbarna hajamba, akkor szárazabb lenne. Látok benne valamennyi igazságot, mert az egyik barátnőmnek elég száraz lett a haja... Viszont azt se szeretném, ha tényleg nagyon száraz lenne, mert az enyém, fényes és puha... És nem vagyok teljesen a melírozás ellen, csak mindig meg szokták kérdezni az emberek, mikor kiszívta a nap a hajam színét, hogy "Melírozva van?"... Szóval... Vélemények?

Köszi a választ előre is. :)

2010. dec. 18. 00:35
 1/5 anonim ***** válasza:

szerintem nincs összefüggésben, talán annyira, hogy a festett haj száraz lesz, de az nem szép!!

legyél természetes, inkább kösd össze, és keveset érj hozzá, ne 'fogdosd'.

esetleg samponváltás is optimális lenne, de véleményem szerint ne kezdd el még festetni!

remélem egy kicsit hasznos volt a válaszom... :-)

2010. dec. 18. 02:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem se festesd, manapság nagyon ritka akinek szép, természetes haja van. Előttem szólónak igaza van.
2010. dec. 18. 10:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem meg anyukádnak igaza van abban, hogy ha melíroztatnád, akkor az segítene rajta. Az egyik barátnőmnek is ilyen baja volt, meg valami bőrbetegsége is van, és mondta, hogy ezért valamilyen módon szárítani kellet a haját és hogy az segített neki, hogy festette. Gondolom nem hidrogénszőke/elütő színnel akarod, szóval én ajánlom neked ezt a megoldást. Nem árthat, csak a megfelelő festéket kell választani.
2010. dec. 18. 13:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Én azt halottam, hogy fokozatosan kell növelni a két hajmosás közti időt, ugyanis a faggyúmirigyeink érzékelik a zsír mennyiségét a fejbőrön és a hajon, amit minden hajmosásnál lemosunk, így gyorsabban fog termelni. Én is 2 naponta mosok hajat, a második nap estéjére szoktam körülbelül érezni azt a szagot amikor már zsíros a fejem, és az már nagyon idegesít. :( Most hogy itt a szünet, próbálom majd minél ritkábban mosni ha ciki ha nem, talán bejön ez a dolog. Szeretnék végre 4 naponta mosni hajat mint pár évvel ezelőtt.
2010. dec. 18. 18:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Természetesen olyan színt választanék, ami csak minimálisan üt el a hajszínemtől. :)

Utolsó válaszoló, erről nagyon sokszor hallottam már, és egészen logikus, csak hát azért szenvedni kell rendesen. :S De most szünetben én is csökkentem a hajmosások számát, hátha segít valamennyit. :)

2010. dec. 19. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!