Bajusz szörtelenítése? Most akkor mi a valóság? (16/L)
Szeretném szőrteleníteni a bajuszomat, viszont nem tudom, hogy mivel? Rengeteg ellentmondást olvastam, tehát a kérdéseim:
1. Ha csipesszel szedem ki, tényleg erősödik a szőr?
2. Az első gyantázás után sokáig vörös marad?
3. Később a szőrszálak gyengülnek vagy erősödnek?
Én azért máshogy tapasztalom-tapasztaltam, mint az előző válaszolók, pedig nekem is érzékeny a bőröm, nem is kicsit:
1. A csipesztől szerintem nem erősödik, de nem is gyengül a szőr (de lehet, hogy tévedek)
2. A gyantázás - ahogy előttem is írták már - annyi mindentől függ, hogy elképzelni sem tudom: ugyanazon a helyen még ugyanattól a gyantázótól is van, hogy néha iszonyat bevörösödik és fáj és napokig olyan, máskor meg nem (vszeg attól is függ, hogy mennyi víz van épp a szervezetemben, mennyire ittam előtte) ÉS hogy mennyire száraz a bőr (krémezés, nem közvetlen előtte, de pár nappal előtte folyamatosan), néha ugyanattól a kozmetikustól meg nem, hogy a kozemtikusa válogatja különbségről már ne is beszéljünk, szóval kismillió tényező van, de az biztos, hogy a gyantázástól igenis ritkul.
3. Gyantával tehát mindenképp ritkul a szőrzet, csipesszel szerintem nem változik, borotvával erősödik, ugyebár.
Én el sem tudom képzelni a bajusz csipeszelését vagy epilálását, már a gondolatától is az ájulás kerülget, minden arcszőrzetemet gyantáztatni szoktam, és tényleg elég változatos, hogy mikor hogy reagál rá a bőröm, néha meg sem érzem, de azt még én sem hallottam, hogy probléma lenne a szemöldökgyantával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!