Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tehetnék a hajammal, hogy...

Mit tehetnék a hajammal, hogy szebb legyen?

Figyelt kérdés
Hosszú vékonyszálú hajam van. A fejbőrömnél elég hamar elkezd zsírosodni, de a vége száraz, folyton száll a statikusságtól. Nincs tartása, mosás után 1-2 nappal már lelapul a fejemre. Ja és korpásodik is. Jelenleg úgy mosok hajat, hogy 2 samponnal egyszerre, fele head and shoulders,azért, hogy ne korpásodjon, fele loreal sampon, általában minden alkalommal mást veszek. Hajmosás után ilyen fújós balzsamot szoktam használni, glisst, az is mindig változó milyen. Milyen hajáposáli rutint alakítsak ki? Konkrétan melyik termékeket használjam? Teljesen el vagyok veszve ilyen téren, melyik termékeket vegyem meg.. hátha valaki járt más hasonló helyzetben, aki tudna segíteni. 18/L

ma 09:55
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Ilyet használj, ne házilag kutyuld össze őket.

Kimoshato balzsamot használj, ne benne maradót.

Esetleg hullámositsd be.

ma 10:03
 2/4 A kérdező kommentje:
Igazából a korpásodás miatt érzem magam kicsit nehéz helyzetben, mert ha csak sima sampont használok, akkor hajmosás után kb 1 nappal már viszket a fejbőröm, és koroásodni kezd, de ha head and shoulerset használok akkor jó, viszont akkor meg száraz a hajam mindenhol.. ezért használok lorealt is, ami viszonylag kompenzálja a szárazságot, de nem eléggé. A kimosható balzsamot szerintem meg fogom próbálni
ma 10:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Az is egy nézőpont, hogy alapvetően a természetben senki nem fürdik kemikáliákkal, és a k orpásodást, zsírosodást a túlzott hajmosás is kiválthatja, mivel nem természetes. Ezt csak szkeptikusan fogadom el, de biztos nem jó túlzásba vinni. Lehet, hogy kicsit megpróbálhatnád pihentetni, 1-2 hétig. 3 nap után beindul az ember öntisztulása legendák szerint. Hány naponta mosod, vagy heti hányszor? Én heti 2vel max elég jól elvoltam, mikor vállig érő hajam volt is 2 évig, de azon kívül rövid a hajam (férfi lévén). Anyám fodrász, ő elég speckó samponokat, balzsamokat használ, a dm-ben nem találsz olyanokat, lehet érdemes lenne fodrásszal konzultálnod (persze ne kóklerrel, meg ne sózzanak rád minden drága kagát se). A haj megerősítésére viszont fixen tudom ajánlani a forcapil kapszulát, az egész családom szedi néha kúraszerűen. Erősíti a körmöt is (tehát mindent, ami szaru/keratin).

1-es abban jót írt, hogy inkább kimosható balzsamot használj, mert az sosem jó, ha valami folyamatosan a fejeden van, tehát ha nem mosod ki, nem jó. Végülis a víz még mindig a legtisztább dolog, akár natúrba, mivel a szappan, sampon is már olyan "vegyszer" ami nem természetes. Én persze használom, csak mondom, hogy vedd figyelembe, hátha segít. Én is szoktam 1x-1x olyan hetet tartani, amikor nem zselézem be a hajam, mert nagyon jót tesz neki, főleg a fejbőrömnek, mert az sokszor 2-3 nap után viszket, ha hónapokon keresztül minden nap piszkálja a zselé, hajlakk, hiába a mosás, utána pár nappal már viszkethet. Ha kihagyok, akkor sokáig nem, meg persze mosom rendszeresen, heti 1-2x (Nekem elég szerencsés hajam van, nagyon dús is, és mikor vállig ért, akkor sem zsírosodott, ha nem mostam meg 1-1,5 hétig, páromnak 2 nap után lelapul, zsíros. Ráadásul nekem hosszan és röviden is a mosástól számított 2-3. napon lesz a legjobb a beállítása valahogy, és akkor már az ember viselni akarja a pacekosat pár napig:D).Schwarzkopf gliss kur termékeket használunk amúgy, attól lesz a legselymesebb a hajam, a sima sampontól is, nemhogy a balzsamtól.

28/F

ma 11:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Heti 2x mosom a hajam, hét közepén, és végén. Volt már olyan, hogy 1 hétig nem mostam, és a 7. napra totál olyan lett a hajam a zsírtól, mintha vizes lett volna. Viszont akkor még nem korpásodtam. Az utána egyszer csak elkezdődőtt, és azóta is van ha nem mosok korpaelleni samponnal hajat.. esetleg létezik olyan női sampon, ami korpásodásra van? Bojtorjánt használtam, de attól borzasztóan kiszáradt a hajam, és még a mostaninál is jobban szállt az elektromosságtól.
ma 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!