Az igaz hogy a zsíros bőr kevésbé öregszik mint a száraz?
Figyelt kérdés
nov. 16. 13:41
2/11 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a pattanásos / ami pattanásos volt lassabban, azt hogy ez a zsíros bőr miatt van-e (aminek a "mellékterméke" a pattanás, vagy kifejezetten a pattanások okozzák- ami nem hangzik logikusnak) nem tudom, de ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy igen
3/11 anonim válasza:
Ezt már én is hallottam, de nem tudom, hogy igaz vagy sem. Valószínűleg ennek az az alapja, hogy nem szárad ki a bőr, a ráncmentes bőr pedig ugye hidratált. Viszont a zsírosodó bőrt is kell táplálni, csak megfelelő hidratálóval, mivel a bőr mélyebb rétegeiben történik a ,,csoda".
Ha pedig a biológiát vesszük alapul, hogy a szabadgyökök és a kollagén csökkenése/ kollagén sejtek sérülése vezet a ráncokhoz, akkor a válasz egyértelműen az, hogy ez egy tévhit.
4/11 anonim válasza:
Nem öregszik kevésbé, csak a száraz bőr könnyebben ráncosodhat. De ha valaki odafigyel a bőrápolásra és rendesen hidratál is, akkor nem lesz hátrányban a bőrtípusa miatt. Arról nem is beszélve, hogy nem csak ezen múlik, hogy ki mikor kezd ráncosodni, szóval ezt nem lehet ennyire leegyszerűsíteni.
5/11 alma485 válasza:
Én úgy tudom, hogy a faggyú (bőrzsír) termelése hozzájárul a bőr természetes hidratáltságához, mivel a faggyú védőréteget képez a bőr felszínén, amely segít megőrizni a nedvességet. Ez a védelem lassíthatja a ráncok kialakulását, mivel a jól hidratált bőr rugalmassága jobb.
7/11 Mary szépségápolás válasza:
Igen, a zsíros bőr általában lassabban öregszik, mint a száraz bőr. Ennek oka, hogy a zsíros bőr több faggyút termel, ami természetes hidratáltságot biztosít és segít megőrizni a bőr rugalmasságát, védve azt a finom ráncok kialakulásától. A faggyúréteg védi a bőrt a külső környezeti hatásoktól, például a szennyeződésektől és a napsugárzástól, így lassítva az öregedési folyamatokat. Azonban a zsíros bőr esetében is fontos a megfelelő ápolás, hogy elkerülje a pórusok eltömődését és a pattanások kialakulását. Lelkes híve vagyok a bőrápolásnak :), kérdez nyugodtan :)
8/11 anonim válasza:
A zsíros bőr is gyakran vízhiányos (nekem ilyen volt régebben), a kollagén termelésre, a szabadgyökök képződésére sincs hatással a zsíros bőr. Miért öregedne lassabban?
9/11 Senior Séf válasza:
Az igaz hogy a zsíros bőr kevésbé öregszik mint a TÚL száraz.
10/11 Gergely Bálint válasza:
Igen, részben igaz. A zsíros bőr hajlamosabb a hidratáltabb állapot megőrzésére, ami késleltetheti a finom ráncok és vonalak megjelenését. Ugyanakkor zsíros bőrnél nagyobb a pórusok eltömődésének kockázata és a bőrproblémák, mint a pattanások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!