Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Valódi vélemények vannak pl....

Valódi vélemények vannak pl. a Notino vagy egyéb kozmetikai termékeket véleményező oldalakon a termék-véleményezéseknél?

Figyelt kérdés
Észrevettem, hogy ha megjelenik egy új kozmetikai termék, akkor szorosan egymás utáni napokon hasonló stílusban (olykor még a szöveg és a szófordulatok is) olvasható vélemény a termékről eltérő, igen "meggyőző" nevekkel és termékvéleménnyel: Juliska, Sarolta, Anna, Lea stb. Felmerült bennem, hogy vajon mennyire hitelesek ezek a vélemények?!

#hitelesség #termékvélemény #kozmetikum vélemény
júl. 10. 18:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén ötletem sincs, de ha nem bízol benne menj fel krémmániára. Az hiteles hely
júl. 10. 19:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos előfordulhat kamuvélemény egy-egy webshopon. Különösen a felkapott cuccoknál. Azt persze nem tudom megállapítani hogy a notinonál hogy megy, nem én dolgozom ott, nézegess esetleg más oldalon is véleményt, az a biztos.
júl. 11. 06:34
 3/3 A kérdező kommentje:

Az általad említett oldallal is pont ugyan ez a problémám. Tudatosan figyelem a hozzászólok dátumát, stílusát, mihez szól hozzá stb.

Általánosságban azt vettem észre a nagyobb termékvéleményező oldalakon, hogy ha kijön egy új termék, akkor mennek a kommentek. Ha pedig valamit lehúz mondjuk a konkurencia, akkor máris jön a "gyártó, forgalmazó" és mennek a max. pontok. Én tudatosan irányított oldalnak érzem ezeket a "nagynak mondott" vélemény-oldalakat. Valahogy úgy tudom ennek a menetét elképzelni, hogy van egy termék (legyen új vagy régebbi), akkor azt feltölti a forgalmazó vagy a "ki tudja ki a nagy vélemény oldalról" és utána ha nincs vélemény, akkor generálnak rá egyet. Ha pedig jön rá negatív vélemény, akkor megy rá mesterségesen a poz. vélemény. Szóval tudatosan irányítottnak érzem az egészet.

Természetesen nem lehet az összes márkával ezt megcsinálni, hisz látjuk, hogy a könnyen elérhető olcsóbb, kommersz termékeknél valóban a többé-kevésbé hiteles vélemények mennek (sokan azért ott is csak hobbiból írnak és nem biztos, hogy kipróbálták szerintem). Aminek viszont magyar forgalmazója van, vagy figyel a marketingre, ott már észreveszek olyan tevékenységet, amit fentebb részleteztem.

És persze ne feledkezzünk meg azokról a kommentelőkről se, akik megvesznek egy drága terméket (igaz, hogy szubjektív kinek mi a drága, de minimalizáljuk 10e Ft-tól), majd 1x-i használat után kijelenti, hogy sz*r és kukázza vagy a lábára, kezére keni. Mennyire lehet hiteles az ilyen vélemény manapság?

Na mindegy, csak ezek merültek bennem, de természetesen ezek csak fikciók a részemről.

júl. 20. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!