Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ráncosodó (fiatal bőrrel) mit...

Ráncosodó (fiatal bőrrel) mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Bőrgyógyász írt fel (akné miatt) Skinorent illetve Akneroxidot. Ezektől érzem, hogy úgy húzza össze az arcom. Nem is kenem fel csak 2 naponta emiatt. Bőrgyógyász hidratálót nem ajánlott de szoktam tenni. Vizet sajnos keveset iszok, amit kellene tudom. Alapozót szoktam tenni. a szemöldököm között orromnál látom a csíkokat, hogy ráncosodik. A kenőcsök előtt ez nem volt jellemző, de az aknékra meg kell.

Szoliba nem járok, Cigizni nem cigizek, de nagyon idegegesítenek a csíkok ( mint amikor valaki ráncolja össze a szemöldökét)

Esetleg tudtuk jó hidratálót ehhez a 2 kenőcshöz?

Roacuttan kúrát tervezünk ahhoz javasolta az Effaclar hidratálót, de azt inkább a szárazság miatt. (A kúrában még nem vagyok biztos, hogy belevágok) Egyenlőre a kenőcsök hatását tesztelem. A csíkokat jó lenne eltüntetni, mert 28 vagyok és sokszor nem néztek 18-nak aminek örültem, így viszont nagyon úgy látom, hogy öregíti az arcom.

2023. dec. 4. 15:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Q10, D, E és C vitamin, rengeteg folyadék (min. 2 liter naponta)

Nappali hidratáló krém, éjjelre hyaluron és Q10 tartalmú krém. Erős sminket kerüld, amíg nem jön helyre a bőröd, addig hétköznap ne is alapozz, de még BB vagy cc krémet se használj, max alkalmanként, amikor a program megjelenésben feltétlenül igényli az elegáns sminket. Kb ennyi, de kell pár hét, míg látványos eredményt elérsz

2023. dec. 4. 17:53
 2/12 A kérdező kommentje:

éjszakára azt kell tennem az aknék miatt amit a bőrgyógyász ajánlott az akneroxid kenőcsöt + van benne dalacin

Nappalra pedig a skinoren

Most próbálom inkább 2 naponta mert nagyon szárít. max 2 naponta tudom azokat amiket írtál. Víz nagyon nehezen csúszik nekem ( meg úgy egyáltalán a folyadék sajnos) de állítottam be alkalmazást ami jelez hogy igyak. Az a gond, ha iszok nagyom hamar pisilnem kell negyedóránként tudnék menni és sem suliba sem munkába nem tehetem ezt meg, hogy én negyedóránként mosdóba járok.

Elegáns sminkem nincs, csak alapozó és fényvédő.

muszáj tennem alapozót, mert foltos az arcom és engem annyira idegesít, hogy anélkül nem tudok utcára menni. Alapozóval sincs sok önbizalmam de anélkül meg utcára nem merek menni, ( nem tudok úgy emberek között lenni)

2023. dec. 4. 18:31
 3/12 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy két olyan dolgot is leírtál, ami alapján szerintem nem érted meg, hogy mennyire ördögi körbe keverés saját magadat.

Az egyik, a víz kérdése. Azért kell sokat járnod pisilni, mert a tested nincsen hozzászokva, de nem is fog tudni sem hozzászokni, sem pedig normálisan működni, amíg nem kezdesz el sokkal többet inni. A tested néhány nap alatt képes átállni és utána már nem kell majd gyakran pisilni járnod.

A másik probléma pedig az alapozó használata. Az alapozó elfedi a pórusokat, nem tud lélegezni a bőröd, ezzel tovább fokozza az akné tüneteit és a fennálló gyulladást. A doki biztos elmondta neked ugyanezt. Lehet, hogy felhívta arra is a figyelmedet, hogy amíg meg nem gyógyult a bőröd, ne használj kozmetikumot. Értem, hogy lelkileg nehéz elviselni, meg zavar, hogy foltos az arcod, de mindaddig, amíg nem hagyod a bőrödet lélegzethez jutni, addig ez is egy ördögi kör fog maradni. Nem kell egy életre foltos és beteg arcbőrrel maradnod, de egy kis időt félre kellene tenned a hiúságot és figyelmen kívül hagyni az önbizalom kérdését, mert soha az életben nem fogsz rendbe jönni különben.

2023. dec. 4. 19:09
 4/12 A kérdező kommentje:

-Nyáron figyeltem a víz ivásra, és akkor is ugyanez volt!

Ülök egész nap...

- A bőrgyógyászt direkt megkérdeztem, és mondtam hogy használhatok alapozót.

A krémek előtt is használtam és nem öregítette az arcom vagyis nem volt szárító hatása mint a felírt krémeknek

Nincs gyulladásban az arcom. Az aknék inkább hormonális probléma miatt vannak (pcos, enyhe IR). Amég nem gyógyul be? Hát akkor kb 1 évig vagy több nem használhatnék alapozót. Nem hívta fel a figyelmem, direkt rákérdeztem, hogy alapozót lehet e. És mondta, hogy igen. Fényvédőre mehet.

Nem külsőleg van baj az arcommal tehát nem a smink miatt, hanem hormonális probléma miatt.

2023. dec. 4. 19:29
 5/12 anonim válasza:

jaj istenem!!!

ne vegyél drága kencéket. azok csak az első alkalomkor keltik azt a hatást, hogy hű, de hat.

csak naponta egyél két marék szotyit és tökmagot. esetleg így télen diót. ezek belülről javítják a bőrödet.

ezektől természetes olajokat, a és e és más vitaminokat kapsz. a bőröd nem lesu pattanásos. de ha ez a baj, akkor csak szódabikarbónával moss reggel és esténként arcot vagy esetleg este ha van időd tegyél arcpakolást amely őrölt szerecsendió és hajsamponod keveréke. a szerecsendió is tisztít és csodát tesz az arcoddal. bőrradírként is hasznos. én nekem volt egyszer egy komoly szőrbenövéses bajom a lábaimon. hiába vettem rá bőrradírokat a szerecsendió és hajsampon álltali dörzsi vált be. de vigyázz nehogy túl dörzsöld, mert sebesíthet. ez amúgy régi boszorkány praktika. régen sóskával is keverték és ezért volt zöld színű és innen ered a zöld boszi bőrszín és az arcpakolások. a sóska vagy spenót savasságának köszönhetően sok c vitamin és aminosavas stb.

ne használj sminket mert az szárítja, öregíti és pattanásossá teszi a bőrt.

2023. dec. 5. 17:35
 6/12 anonim válasza:

ja és simogasd,masszírozgasd a bőröd. én vettem szemmasszírozót, de a homlokomra és az arcomra is szoktam tenni.

esetleg vegyél kollagén kapszulát vagy azt is étellel vidd be kocsonya és hasonló ételekkel.

2023. dec. 5. 17:37
 7/12 A kérdező kommentje:

Szotyit, tökmagot, diót, mákot, chipset, mogyorót ezeket pont NEM ehetem, ugyanis kipattogna az arcom.

Kocsonyát pedig soha életemben nem ettem meg.

Rosszul vagyok az állagától. Húsból csak a csirkemellet, halat, marhát eszem.

(Csirkecomb, csirkeszárny, máj nálam szóba sem jöhet, nem tudom megenni)

2023. dec. 5. 17:44
 8/12 A kérdező kommentje:

Mit istenem, ha hülyeséget írsz???

Orvos mondta, nem 1 hogy a magvak nem jók és én is tudom magamról, hogy ha eszem (pedig nagyon szeretem) akkor kihozza a pattanásokat. Erre írod, hogy egyek minden nap marékszámra.

Ezt még orvos nélkül is tudja mindenki, hogy az olajosmagvak pont hogy jobban kihozzák nem helyre állítanak!!!

Bírok normálisan étkezni eszem zöldséget, gyümölcsöt, halat, csirkemellt ami pont egészséges. A zsíros cupákokat, a combot, kocsonyát nem tudom megenni.

2023. dec. 5. 19:39
 9/12 anonim ***** válasza:
28 évesen, közel a 30-hoz már amúgy sem fogsz 18-nak kinézni.
2023. dec. 5. 20:46
 10/12 A kérdező kommentje:
Ne mondd már nekem, buliba is dohányboltba is csak lestek eddig, hogy mikor születtem.
2023. dec. 5. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!