Miért ritkul 17 éves fiú létemre a hajam?
Hajhullást okozhat:
- Stressz
- Vashiány
- Rossz / nem megfelelő / nem változatos táplálkozás
- Túl sok tesztoszteron a férfiaknál
- Pajzsmirigy problémák
Csak ennyi jut eszembe fejből, de ezeken kívül más okok is lehetnek, nem csak genetika.
Ha a vérképed rendben van, és a fentiek közül egyik sem, akkor a koffeines hajszesz és sampon segíthet.
Továbbá a Mivolis Haar Vital Complex kapszula kapható a DM-ben (saját márkás termék a DM-ben, és nem kerül egy vagyonba, plusz a koffeines hajszeszt/sampont is megnézheted ott.)
Mindezek alapján lehetséges, hogy ez sem fog működni, de ha igen, akkor nyert ügyed van.
Szerintem érdemes lenne legalább 1-2 hónapig a fentiekből álló kúrát csinálni. Ennyi idő alatt megnéznéd, hogy működik-e a módszer vagy sem. Első körben: vérvétel és góckutatás.
Ha nem örökletes/genetikus, akkor más módszereket lehet alkalmazni.
Ezen kívül hallottam már a Panthenol égető spray (hab) hajra kenéséről is (nem lehet olyan hülyeség, hiszen vitaminokat tartalmaz, plusz gyulladáscsökkentő), ami segíthet a hajnövekedésben. Ezt még nem próbáltam, így nem tudom, hogy beválna-e, de a koffeines hajszesz/sampon kombó jó.
Nálad, azt írtad - anyai részről van - genetikai eredetű hajhullás, ebbe igen, bele tartozol te is, mivel a fele a kromoszómáidnak anyai. A haj hosszúsága nem játszik bele a hullásba, a mosás gyakorisága esetleg. Nyilván nem jó a naponta hajmosás, hiszen a fejbőrt még több zsír termelésére készteti. Tudtommal napi 100 szál vesztése normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!