Tönkre ment a hajam, mit tegyek?
Sziaszok!
Eléggé tanácstalan vagyok, és el is keseredtem. Nem tudom járt-e valaki így mint én, vagy tudtok-e valami okosat mondani.
A helyzet a következő: világ életemben dús, hullámos hajam volt, ilyen oroszlán sörény kategória, de száraz, és a végei gyakran töredeztek. Hozzá tartozik, hogy vasaltam is elég sokat. Pár éve festve is van, nem bolti dobozossal, hanem professzionális termékekkel. Szép, fényes, dús volt az összkép. Az utóbbi nagyjából egy fél évben fokozatosan elkezdett zsírosodni, és veszíteni a volumenéből, de annnyira, hogy mintha kevesebb is lenne. Mostanra ott tartok, hogy olyan szinten zsíros, hogy hiába mosom, megszárítani sem tudom, egyszerűen zsíros marad. Nem másnapra, vagy pár nap alatt zsírosodik, hanem mintha meg se mostam volna. Korábban heti 1-2 hajmosás elég volt. A sampont természetes rendesen kiöblítem, és a korábbi szilikonost leváltottam már. Nem szagos vagy ilyesmi, sampon illatú, csak rohadt igénytelenül nézek így ki. Állandóan kötöm össze, ami megint nem segít a helyzeten. A plusz poén, hogy a végei meg úgy törnek, hogy olyan, mintha nem is nőne egyáltalán. A 20-as éveimben vagyok már, tehát ez nem valami kamasz probléma. Nem tudom, hogy mit tegyek, hogy javuljon a helyzet, azt sem tudom, hogy mi hozhatta ezt elő. Köszönöm, hogy elolvastad, ha van tipped, azért hálás lennék.
Elöször is szerintem le kellene vágatni rövidebbre, nem tudom, most mekkyora de 10 cm-s simán lehetne elvileg.
Másodszor kérdezd meg a fodrászodat, neki mi a véleménye, mi lehet ennek az oka. (Feltételezem, van fodrászod, a professzionális festékböl)
Harmadszor feltehetöen más termékekre kellene váltanod, a mostani sampon, stb nem megfelelö.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Igen, menni fogok a fodrászomhoz, egyébként beszéltem vele erről, adott is tippeket (pl a szilikonos sampont az ő tanácsára váltottam le) de ezek olyan tippek, amiknek nyilván idő kell, amíg kiderül, hogy bejöttek-e. Eddig semmitől nincs változás, és már nagyon zavar a helyzet.
A vérképre is gondoltam, amúgy is szoktam évente járni. Korábban sosem volt vele gond, de aztán ki tudja, hogy most mi a helyzet.
Vágatni is fogok belőle, de alapból sem túl hosszú, pár cenivel a kulcscsontom alatt van a hajvégem, váll fölé meg nem szívesen megyek.
És igen, nő vagyok, és nyilván nem fogom leborotválni. Nem gondoktam volna, hogy meg tud lepni ez az oldal random fétisekkel, de ma is tanultam valamit.
Igazából csak annyi, hogy zavar a dolog, türelmetlen vagyok már, azért tettem fel a kérdést, hogy hátha valaki tapasztalat hasonlót, esetleg ha van itt fodrász, hátha megtudok valami hasznosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!